Kısa Kısa Kemeraltı Kısa Film Yarışması'nın kazananları belli oldu

 Kısa Kısa Kemeraltı Kısa Film Yarışması'nın kazananları belli oldu

Kemeraltı'nın Türkiye ve dünya film endüstrisinin önemli noktalarından birine dönüştürmeyi ve tanıtmayı amaçlayan Kısa Kısa Kemeraltı Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni 16 Aralık 2020 akşamı salgın koşulları sebebi ile çevrimiçi ortamda düzenlendi

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya toplam başvuru sayısı 128 olurken 12 kısa film ödüller için yarıştı. Yarışma her yıl katlanarak artan katılım sayısıyla, Türkiye’den çok sayıda kişinin Kemeraltı’na duyduğu ilgiyi ortaya koyuyor. Konak Belediyesi'nin ana sponsor olarak ödüllere destek verdiği yarışmanın açılış konuşmasında konuşan Konak Belediye Başkanı sayın Abdül Batur "Bu yarışmayı çok önemsiyoruz. Kemeraltı'nda anlatılacak çok hikaye var. Sanatı ve sanatçıyı Kemeraltı'nda ağırlamaktan çok mutlu olduk. Yarışmaya ilgi her geçen yıl artıyor. Tüm yarışmacılara ve destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi. Ödül Töreni, yarışmanın düzenleyicileri olan Kentimiz İzmir Derneği’nin Genel Sekreteri Sedef Özer, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ve Hezarfen Film Galeri Yöneticisi Nesim Bencoya'nın konuşmalarıyla devam etti. Yarışmaya destek veren diğer kurumlar arasında İzmir Vakfı, İzmir Sinema Ofisi, European Film Awards ve İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği bulunuyor. 

 unnamed-746.jpg
5 Film Ödül Aldı

“CESS” filmi ile seyirciyi Kemeraltı’nda eğlenceli bir keşfe çıkaran Okan Erünsal, “Cennet” filmi ile seyirciye Kemeraltı’nın çok kültürlü yaşamını yansıtabilen Olcay Seda Özaltan ve Gülden Gevher Öz gecede mansiyon ödülünün sahibi oldular.

İçlerinde Zeynep Atakan, Hatice Aslan, Meryem Yavuz, Ceylan Özgür Özçelik ve Ayris Alptekin’in bulunduğu jüri birliği, seçtiği üç filmi ödüllendirdi. En iyi üçüncü film tarihsel bilgiyi nesnel ve öznel gerçeklerle harmanlaması sebebiyle Begüm Aksoy’un yönettiği “Smirna’nın Çukuru” oldu.

unnamed-(1)-596.jpg

En iyi ikinci film, yarışma için İstanbul’dan Kemeraltı’na gelen ve seyircisini kısacık zamanda uzun yolculuklara çıkartan Volkan Güney Eker’in yönettiği “İnziva” oldu. En iyi film ise karakterin deneyimini seyirciye hissettiren yapısı ile Furkan Koçoğulları’nın yönettiği “Sayıklamalar” oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.