Kısa veya Uzun Tatil Yapmayı Sakın Unutmayın!

Kısa veya Uzun Tatil Yapmayı Sakın Unutmayın!

Ali Eyce yazdı; Kısa veya Uzun Tatil Yapmayı Sakın Unutmayın!

Yaz mevsimi geç de olsa yavaş yavaş kendini göstermeye, hissettirmeye başladı.

Okulların kapanması, büyük sınavların bitmesiyle birlikte önümüzdeki Kurban Bayramı’nın da ekstra heyecan yaratmasıyla Türkiye’de büyük tatil dönemi başladı, başlayacak durumda.

Tatil derken eminim her birimiz gibi her biriniz, gideceğiniz yerin ederini, tatilin şartlarını ve cebinizdeki parayı da düşünmeye başladınız.

Tatilin anlamını bilmeyenler için söyleyeyim.

Tatil dediğin tabi ki paran olduğunda daha da renkli hale getirilebilecek, daha da çok uzun sürebilecek, daha da çok tembellik içinde geçilecek bir durumdur.

Ama psikolojik rahatlama, fizyolojik rahatlama anlamında baktığınızda tatil, nerede olursa olsun, nasıl olursa olsun, neyle olursa olsun bulunduğunuz iş ortamında, bulunduğunuz yaşam ortamından kaçmak, biraz farklı yerlere gitmek, ama bir gün, ama beş gün, başka şeyler düşünüp, çok şeyi de düşünmeden vakit geçirmektir.

Doktorların özellikle önerdiği, iş hayatının da değişme kuralı, yasası tatil.

Her birimizin, kendimize göre yaşamaya çalıştığı ortamlar bir süre sonra ne olursa olsun insan psikolojinden ciddi yıpranma, tahrifat ve istenmeyen sonuçları olan olaylara da neden olur.

Hani sokak ağzıyla ‘Çık bir hava al, kendine gel’ misali, tatil de bulunduğunuz yerden çıkıp, dünyanın bir başka köşesinde hava almak gibidir.

Yeni Asır Gazetesi’nde 10 yıl hiç aralıksız, hafta sonunu bırakın, yıllık tatilleri dahi kullanmadan, kullanamadan, iş yoğunluğu nedeniyle kullanacak durum olmadan çalıştığım dönemde tatilin insan için ne kadar önemli olduğunu acil serviste anlayanlardanım.

Acil servise gidip kolumda çıkmaya başlayan sinir hastalığımı gören uzman doktorun, ‘Ne süredir tatil yapmıyorsunuz?’ sorusunun direk muhatabı olmuştum.

Bir günlük tatilin bile sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu o zaman anlamış oldum.

Tatilin, lüks otelin, her şey dâhil konseptine verilecek para olmadığını o zaman anlamış oldum.

Tatilin, dağda bir çam ağacının altında uzanmak, deniz kıyısında bir soğuk, bir sıcak suya girebilmek, bir kilometre de olsa bulunduğun yerden uzaklaşıp başka yerleri keşfetmek, başka insanlarla tanışma olduğunu o zaman anlamış oldum.

Ben acilde anladım!

Siz okuyarak anlayın dilerim!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.