Kişi Başı 300 Bin Lira Ödeyecekler

Kişi Başı 300 Bin Lira Ödeyecekler

150 bin kişinin memur olduğu 2010 KPSS'de kopya çeken kişilerden 300 bin lira alınacak

210 KPSS'de soruların çalındığının tespit edilmesiyle beraber yaklaşık 13 bin memur meslekten ihraç edilecek. Memurların TBMM, MİT ve MEB dahil devletin hemen hemen her kurumunda görev yaptığı belirlenirken, 6 yıl boyunca aldıkları maaşları faiziyle beraber devlete ödeyecekler. Bu para da ortalama 300 bin lira civarında bir rakama denk geliyor.

Tamı tamına 13 bin kopyacı

Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2010 KPSS'de sınav sorularını çalarak binlerce insanı mağdur eden kopyacılara dair yaptırım uygulanacağını açıklamasının ardından ayıklama işlemi başlatıldı. Savcılık tarafından, matematikçi ve ölçme değerlendirme konularında uzman 7 kişilik bilirkişi ekibi kuruldu. Kurulan heyet sınava girenlerin sonuçlarını mercek altına alarak incelemeye başladı. Bilirkişiler ilk hedef olarak sınavda 90 ve üzeri net yapan tespit ettikleri 81 bin kişi inceleyecek. Çapraz inceleme sonucu tahmini olarak 13 bin kişinin sorulara önceden eriştiği belirlendi.

MİT'e dahi sızmışlar
 
KPSS 2010 sınavının sorularını önceden elde ederek haksız yere memur olanlardan tespit edilen şüphelilerin arasında TBMM ve MİT'ten isimler ile 80 kaymakam olduğu da öğrenildi. Bu sınav ile MEB'de öğretmen olan 3 bin kişinin ilişiği kesildi. Savcılık kaynakları, "Şüpheli sayısı daha da artabilir" diyerek, haksız yere memur olanların sayısında artış olabileceğini belirtti. Kamu görevinden ihraç edilecek olan 13 bin kişi tekrar kamu görevine gelemeyecek. Ayrıca memur oldukları günden itibaren aldıkları maaşları bugüne kadar geçen yasal faizleriyle birlikte devlete ödeyecekler. 6 yıldır memur olan bir kişinin ortalama en az 300 bin TL devlete ödeme yapacağı öngörülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.