"Kişisel imajın önemi" Nazlı Baç yazdı...

"Kişisel imajın önemi" Nazlı Baç yazdı...

‘’İyi Bir Dış Görünüm Sessiz Bir Tavsiye Mektubudur…’’

Gerek özel yaşamımızda gerekse profesyonel iş hayatımızda neyi nerde nasıl ne zaman yapmak nasıl hareket etmek nasıl giyinmek gerektiği ile ilgili bilgi hazinemizi ve kendimizi sürekli yeniliyor ve geliştiriyor olmak gerek.Kendi kişisel imajımızı oluşturarak etkili bir izlenim ve toplum içinde saygın bir kişi haline gelmek mümkün.

‘’İyi Bir Dış Görünüm Sessiz Bir Tavsiye Mektubudur…’’

Dış görünüm kadar davranışsal imaj,bakış,duruş,jest ve mimikler,ses tonu,diksiyon,konuşma ahengi ve kelimelerin doğru kullanışı yine imaj için gerekli olan oluşumun içinde olmazsa olmazlardır.İmajınızı oluşturmaya başlarken kişiliğinizi ortaya çıkaracak tüm bu oluşumları benimseyerek adım adım izlemeniz kendinize uygun hale getirmeniz gerekmektedir.Size uymayan bir tavır,davranış,yada giyim tarzı yanlış seçilmiş imaj,sizin için doğru olmayan imajdır ve buda dışardan algılanıp gerçek sizin olmadığı algısı yaratır ve kendi inandırıcılığınızı yitirmiş olursunuz.

‘’Başkalarının Üzerinde Bıraktığınız İlk İz İzleminizdir’’…

Kişisel İmaj başkalarınının zihnindeki biz ve kendi gözümüzdeki biziz.Kişisel İmajı üçe ayırabiliriz.

1-Öz İmaj:Kendimizi Nasıl Gördüğümüzdür.

2-Algılanan İmaj:Başkalarının Bizi Nasıl Gördüğüdür.

3-İstene İdeal İmaj:Kendimizi Nasıl Görmek ve Başkalarına Nasıl Göstermek İstediğimizi Belirleyen İmaj.

‘’İnsanlar Kıyafetleri İle Karşılanır,Karakterleri İle Uğurlanırlar’’…

Başkalarının gözüne girmeye çalışmadan önce kendi gözünüze girmeyi başarmalısınız.Öncelikle kendinizi kendinize kabul ettirmelisiniz.Başkalarının gözünde saygınlık kazanmanın yolu kendi gözünüzde saygınlığınızı korumak ve güçlendirmektir.

‘’Ya Olduğun Gibi Görün,Yada Göründüğün Gibi Ol’’…

Şimdi kendinize önce nasıl göründüğünüze kendi gözünüzden bir bakın. Dış görünümünüz,karakter özellikleriniz,duruşunuz,hitabetiniz,jest ve mimikleriniz nasıl?Sonra insanların gözünden nasıl göründüğünüzü yorumlayın.Siz istediğiniz siz misiniz?Bir değerlendirin… 

Önemli olan ve unutulmaması gereken bir nokta dış imajınız üzerinde olduğu kadar iç imajınız üzerine çalışmaktır.Yeteneklerinizin ve kendi gücünüzün farkına varın .Kendinize güvenin…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.