Kişisel Verilerin Korunması seminerine yoğun katılım

Kişisel Verilerin Korunması seminerine yoğun katılım

Dokuz Eylül Rotary Kulübü'nün düzenlediği “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” konulu çevrimiçi seminer yoğun katılım ile tamamlandı.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü’nün düzenlediği Kişisel Verilerin Korunması seminerinin konuğu 2440. Bölge Hukuk Komitesi Başkanı Sezai Moral oldu. Moral, bu kanunun amacının başta kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak, kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin uyması gereken yükümlülükler ile veri işlemenin usul ve esaslarını düzenlenmesi olduğunu belirtti.

basliksiz-3.jpg

Yoğun katılımlı seminer, Avukat Efe Kınıkoğlu ve Avukat Bahar Esentürk’ün kanun hakkındaki sunumlarıyla devam etti. Kınıkoğlu “Kişisel verilerin korunması konusunda sürdürülebilir şekilde eğitimler alınmalı. Bilgilenerek, bu kültüre adapte olmamız gerekiyor” dedi.

Esentürk ise bu kanuna uyulmadığı takdirde veri sorumlularının idari para cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini, aynı zamanda Türk Ceza Kanunu'nda verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, ele geçirilmesi, yayılması veya yok edilmemesinin suç olarak düzenlendiğini, bu kapsamda hapis cezası uygulanabileceğini vurgulayarak “Bu kanun 2016 yılında yürürlüğe girdi ama biz hala tam olarak sistemi oturtmuş değiliz. Gün geçtikçe konunun önemi artıyor, geri kalma lüksümüz yok, bilinçlendirme çalışmaları hızlanmalı” açıklamasında bulundu.

basliksiz-1.jpg

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Metin Yorgancıoğlu, seminerin sonunda bilgilendirme için konuklara teşekkürlerini sunarak, “Böylesine geniş kapsamlı bir konuda bizlere önemli bilgileri hap gibi sundunuz. Rotary 2440. Bölge Kulüpleri olarak kişisel verilerin korunması kapsamında üzerimize düşenleri yapacağız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.