KİŞİYE ÖZEL EĞİTİMİ İLE İBK AÇILDI

KİŞİYE ÖZEL EĞİTİMİ İLE İBK AÇILDI

İzmir’de Kişiye Özel eğitim sağlayan kolej açıldı. İzmir Gaziemir’de bulunan İleri Bilim Koleji kampüsünde öğrenciler bilim ve teknoloji destekli bireysel eğitim alıyorlar.

İleri Bilim Koleji Kurucu Temsilcisi Murat İleri’nin, ‘’İBK’da her çocuk özeldir. Bu bilinç ile oluşturduğumuz kendini eğitime adamış, yenilikçi ve ileri görüşlü kadromuzla eğitim öğretim hayatına hazır olmanın gururunu yaşıyoruz.’’ sözleri kaydedildi.

İBK’nın (İleri Bilim Koleji) uyguladığı Bireysel Eğitim Modeli, ‘’her çocuğun kendine özel bir öğrenme şekli vardır.’’ farkındalığı ile geliştirildi. ‘’Bu farkındalık bizi ileriye taşıyacak’’ diyen İleri Bilim Koleji eğitim yöneticisi Ömer Özdemir ise kolej vurgusu yaptı. ‘’İleri Bilim, özel okul değil Kolej’dir. İleri Bilim Koleji’inde anasınıfından liseye kadar her öğrenci bireysel olarak değerlendirilir ve belirlediğimiz eğitim yöntemleri ile takip edilir. Bu yöntemler, bireysel olarak her öğrencinin öğrenmedeki motivasyonunu çözmemizi sağlar. İleri Bilim Koleji’nde öğrenciler, İleri düzeyde akademik eğitim, dil eğitimi, yetenek ve genel kültür eğitimi alarak iyi birer dünya insanı olarak yetişirler.’’ dedi.

İBK’DA KİŞİYE ÖZEL KALICI AKADEMİK EĞİTİM

Konsept bir okul tasarlandı. Bu konseptte kontenjan öne çıkarılarak bireye yönelik çalışmalar bilim, teknoloji ve doğayı bir araya getirmiş kampüste toplandı. ‘’Sorgulayarak Öğrenme’’ modelinin uygulandığı İBK’da, tümdengelim yöntemiyle ve neden-sonuç ilişkinin görsel olarak kurulmasıyla ‘’Kalıcı Akademik Eğitim’’ bireysel veriliyor. Haftalık karne ve eğitim liderleri ile birebir tüm öğrencilerin takip edildiği ve yorumlandığı bir sistem kuruldu. Bu sistem içerisinde her öğrencinin kendi öğrenme biçimi, kazanım ve eksiklikleri hiç vakit kaybedilmeden tespit edilerek yorumlanıyor. Öğrenciye liderlik eden öğretmenleri de gerek soysal yaşamlarında gerekse akademik hayatlarında onların özelliklerine göre onlara bir yol haritası belirliyor. Eğitimler görsel olarak desteklenerek bilgi kalıcı hale getiriliyor. Akademik eğitimi destekleyici görsel Laboratuvarlar arasında son yıllarda en çok tercih edilen ve etkili öğrenme sağlayan 3D Laboratuvarı da İBK’da sinema salonu konseptiyle hazırlandı. Öğrencilerin 3 boyutlu olarak öğrenme gerçekleştirecekleri laboratuvara ek olarak fen laboratuvarında da kişiye özel materyal sayısı var. Her öğrenciye mikroskop ve akademik düzeydeki materyalleri olan laboratuvarlar her yaştan öğrenci tarafından kullanılacak şekilde hazırlandı. Amacımız ‘’her öğrenciye dünya standartlarında global bir eğitim sağlamak’’ diyen Özdemir, ülkemizde kısırlaşan dil eğitimine de yeni soluklar getirmenin önemini dile getirdi.

‘’İSPANYOLCA ÖĞRENİYORUZ’’

            İleri Bilim Koleji, 14 Saatlik İngilizce eğitimi ile beraber 4 saat İspanyolca eğitimi veriyor. Dünyada en çok konuşulan 2. Yabancı dilin İspanyolca olması ve 21 farklı ülkede konuşulan bu dil ile gelecekte öğrencilere çok uluslu kurum ve kuruluşlarda fayda sağlayacak olması, İleri Bilim Koleji’nin İspanyolca’yı seçmesindeki sebepler arasında yer aldı. Başarılı bireyler yetiştirirken akademik ve dil eğitiminin önemi İBK’da vurgulandı.

  

‘’BAŞARILI BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ’’

         İleri Bilim Koleji Kurucu Temsilcisi Murat İleri, konsept okulu hakkında uzun yıllardır çalıştığını ve ekibiyle beraber iyi bir başarıya imza attıklarını söyledi. İleri’de büyük insan olacak başarılı bireyler yetiştiriyoruz diyen Murat İleri, ‘’Bu kurumun asla vazgeçmeyeceği en temel taşı, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilke ve inkılapları ışığında geleceğe emin adımlarla ilerleyen çocuklar yetiştirmektir. Her bir öğrencimiz bizim için birer ışık, her biri kendine ait öğrenme ve yaşam biçimiyle birer bireydir.’’ dedi ve ekledi: ‘’Kendi kültürünü oluşturmuş kampüsümüzde tüm öğrencilerimizin kendine ait şeyler bulacağı, mutlu ve güvende olacağı kesindir.’’

İBK KÜLTÜRÜ: BİLİM, SANAT, SPOR, TEKNOLOJİ, DOĞA

            7000metrakare alana kurulu anasınıfı, ilkokul ve ortaokul bölümlerini bulunduran ‘’İBK Yaşayan Kampüs’’ kendi kültür ve tasarımıyla dikkat çekti.

Kampüse girer girmez farklı bir doku ve tasarımla dikkatleri çeken İBK, tüm koridorları katları ve bahçesiyle beraber, doğa, bilim, spor, sanat ve teknolojiyi bir araya getirdi. Kümes hayvanları ve sera alanları ile doğayı, Fen ve 3D laboratuvarı ile bilimi, Yazılım-Kodlama derslikleri ile teknolojiyi, müzik, satranç, görsel sanatlar atölyeleri ile sanatı, yüzme havuzu, açık kapalı salon ve sahaları ile sporu, özel tasarım kütüphanesi ve serbest zaman alanları ile kendine özgü kültürünü yansıttı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.