Kişiye özel stil rehberliği, giyimde fark yaratıyor

Kişiye özel stil rehberliği, giyimde fark yaratıyor

3 kuşaktır tekstil sektöründe hizmet veren bir ailenin üyesi olan Toygar Köse, kişinin stiline uygun bir gardırop hazırlayıp yaşam stilini görselleştirmek için yıllardır çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kendisini stil rehberi olarak tanımlayan Toygar Köse, kişiye özel takım elbise tasarım ve üretimleriyle stil ve moda konusunda danışanlarına rehberlik ediyor. Stil Rehberi'nin danışanının, kimliğine, sosyal yaşantısına, iş hayatına ve de en önemlisi ruhuna uygun bir görünüme girmesini sağladığı bilgisini veren Köse, “ Ben terzi değilim. Stil rehberiyim. Ancak müşterilerimin ölçüsünü ben alıyorum. Kişiye özel koleksiyonun seçiminde gerekli yönlendirmeleri yapıyorum. Aldığım ölçüler doğrultusunda kendi geliştirdiğim metod ile kalıp çıkarıp, kumaşların kesimini ben yapıyorum. Provaları ben yapıyorum ve ürünü teslim ediyorum.

Benim uzmanlığım, kişinin stiline uygun bir gardırop hazırlamak. Kişinin yaşam stilini görselleştirmek. Hedefinize ulaşmak için doğru bir zaman yönetimi yapmalısınız.

Bu arada terzinin ustası, kesim ve prova yapandır derler. Ben ikisini de yapıyorum. Ama parçaları ustalarım bir araya getiriyor. Terzilik benim nazarımda çok özel bir zanaat. En önemli çözüm ortaklarım. Sonuçta birlikte çalışıp, para kazanıyoruz” diye konuştu.

toygar-kose-103250966.jpg

DANIŞANLARIN KİM OLDUĞUNU BİLMEK LAZIM

“Danışanlarına yeni bir stil kazandırmak için onun kim olduğunu bilmeniz gerekir” diye konuşan Köse, şöyle devam etti: “ Stil rehberi, kimin, neyi, nerede, ne zaman, nasıl giydiğini bilen ve bildiren kişidir. Buradaki kilit soru kelimesi ‘kimin?’. Danışanımızın kim olduğunu bilmek zorundayız. Sosyal hayatı, iş hayatı, ruhu hakkında izin verdiği ölçüde bilgi sahibi olmalıyız ki, kendisini tanıyalım. Giyinmek içten dışadır. Ancak bu şekilde danışanımızın stilini görselleştirebiliriz”

STİL SAHİBİ OLMAK ÖNEMLİ

Yaşamda ilk intibanın çok önemli olduğunu ve insanların giyimlerine göre yargılandığını vurgulayan Toygar Köse, “ Kişiye özel dikim ve stil rehberliği hizmetinin iki farklı boyutu bulunuyor. Birincisi, standart stil rehberliği hizmeti. Müşterimiz kafasında tasarladığı net bir talep ile bize geliyor. Talebi doğrultusunda yaptığı seçimin kişinin stiline uygun olup olmadığını yorumlamadan, yaptığı ‘seçimi kendi içinde’ değerlendiriyoruz. Kullanacağı yer, seçtiği ürünlerin renklerinin taşıdığı özellikler, eğer eşi ile gidecek ise, görsel uyumları vb konularda değerlendirmeler yapıyor, istenileni sunmaya çalışıyoruz. İkincisi, gardırop dizayn hizmeti. Stil sahibi olmanın kazanımlarının farkında olan danışanlarımız için. İşte burada stilini birlikte ortaya çıkarmak için çalışma başlıyor. Sosyal hayatı, iş hayatı, ruhu hakkında izin verdiği ölçüde bilgilendikten sonra stiline uygun yeni ürün üretimine geçmeden önce mevcut gardırobunu dizayn ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.