KISKANÇLIK NEDİR VE NASIL ÖZGÜRLEŞİLİR?

KISKANÇLIK NEDİR VE NASIL ÖZGÜRLEŞİLİR?

Yazar – Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf’tan çok önemli bir eser; KISKANÇLIK NEDİR VE NASIL ÖZGÜRLEŞİLİR? çıktı.

Kitapta çocukluktan itibaren damla damla biriken kıskançlık duygusunun ne olduğu ve onu dönüştürerek ondan özgürleşmenin yolu anlatılıyor. Mutlu, başarılı, sağlıklı, saadet dolu bir yaşam için her yaşta okunması  gereken çok önemli bir eser! 

İnsanlar sürekli kendilerini başkalarıyla kıyaslama modundadır. Bu kıyaslama çocukluktan itibaren öğretilmiş ve kişinin içinde bilinçsizce kıskançlık tohumlarının ekilmesine neden olmuştur. Farkında değiliz ama her kıyasladığımızda bir kıskançlık tohumu daha ekiyoruz. Kıskançlık bünyemize bir damla zehir daha veriyor, çünkü kıskançlık bir zehirdir. Panzehir nedir? Kıyaslamamak. Panzehir kendini başkalarıyla kıyaslamamaktır.

Kıskançlığın dönüşmüş hali nedir? Takdir etmektir. O yüzden kıskançlığı baskılamak yerine onu takdire dönüştürmek, güzel, akıllı veya başarılı birini görünce kıskanmak yerine onu takdir etmek gerekir.

“...Herkes ebedi ruhi varlık olarak eşsizdir ve kimseden ne daha üstte ne de daha alttadır. Bunu bilen kendini bilir. Kendini bilen kıskançlığı yener. Kıskançlığı yenen başkalarını takdir eder. Başkalarını takdir eden kimseyi kıyaslamaz. Kimseyi kıyaslamayan kimseyi kıskanmaz. Kimseyi kıskanmayan değersiz hissetmez...” 

“...Sevgi kıskançlığın yokluğudur. Kıskançlık ise sevginin yokluğudur. Sevgi ışık kıskançlık ise karanlıktır. Sevgi ve kıskançlık bir arada olamaz. Biri ötekini yok eder...”

Bu kitabı okuyan insan, kıskançlık konusunda bütün sorularına cevap bulacak;

Kıskançlık nedir?
Kıskançlık ağacı nedir?
Kıskançlık nedenleri nedir?
Kıskançlık gerçekleri nedir?
Kıskançlık dönüşmesi nedir?
Kıskançlık özgürlüğü nedir?
Kıskançlık psikolojisi nedir?
Kıskançlık güzelliği nedir?
Kıskançlık analizi nedir?
Kıskançlık masumiyeti nedir?
Kıskançlık mirası nedir?

" KISKANÇLIK NEDİR VE NASIL ÖZGÜRLEŞİLİR? " kitabı Yoga Academy merkezlerinde, www.yogamarketi.net’te ve çok yakında tüm kitap marketlerde.. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.