Kitap geliri, kız çocuklarının eğitimi için kullanılacak

Kitap geliri, kız çocuklarının eğitimi için kullanılacak

Başkan Adayı Özeren, günlük hayattaki konularda kendi duygu ve düşüncelerinden yola çıkarak kaleme aldığı deneme türündeki kitap “Azız Çoğuz Biziz” adıyla raflardaki yerini aldı. Kitap geliri, kız çocuklarının eğitimi için kullanılacak.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2023-2024 Dönemi Başkan Adayı Ayda Onan Özeren, geliri kız çocuklarının eğitimine bağışlanmak üzere yazdığı deneme türündeki ilk kitabı “Azız Çoğuz Biziz” ile okuyucusuyla buluştu. Bir haber sitesinde yazdığı köşe yazılarıyla da beğeni toplayan yazar ilk kitabının imza gününde “Kelimelerin mimarı, duyguların mühendisi oldum. Şimdi ise eleştiri ve beğenilerin hedefi olacağım.” dedi.

kitabin-geliri-kiz-cocuklarinin-egitimine-foto-1-ayda-onan-ozeren-1.jpg

“Azız Çoğuz Biziz…”

Kitabı kendisine 50 yaş hediyesi olarak yazdığını dile getiren Ayda Onan Özeren, “Hayatımdaki ilklerden birini yaşıyorum. Kalıcı olan bu hayatta hep hatırlanacak olan bir hediye olsun istedim kendime… 50 Yaş Hediyesi… Hayatım boyunca yazdım, sadece kendim için, sadece kendime yazdım. Birdim, yalnızdım, tek başımaydım “Az” hissettiğim zamanların çokluğundaydım. Derken ellime bastım. Elli yaşıma notlar yazdım. Sevgiye, cesarete dair… Umuda, tecrübeye dair… İyimserliğe, kararsızlığa dair… Birlik, beraberliğe dair. Ölümsüzlüğe dair… Yazdıkça çoğaldım. Çoğaldık. Çoğaldıkça biz gibi hisseden ne çokmuşuz dedik… Biz olduk. Raflarda, kitabevlerinde, sanal kitapçılarda görebileceğim, sevdiklerimin tanıdıklarımın hiç bilmediklerimin hayatımda karşılaşmadıklarımın önce evlerine sonra zihinlerine girebileceğim bir kitabım var artık.” şeklinde konuştu.

kitabin-geliri-kiz-cocuklarinin-egitimine-foto-1-ayda-onan-ozeren-9.jpg

Kitabın gelirini kırsalda yaşayan kız çocuklarına bağışlayacağını açıklayan Yazar, “Henüz bir sivil toplum kuruluşu karar vermedim ama kitabı yazmamdaki gayelerden bir tanesi de kız çocuklarının eğitimiydi. Bu yörenin insanlarına dokunmak istiyorum. Olur da alırsanız bir kız çocuğunun daha eğitimi için birlikte olacağız. Alır da okursanız bir değil biz olacağız. Okuyup da anlatırsanız çoğalacağız. Azız ama çoğalabiliriz. Azız ama çok olabiliriz. Biz olabiliriz. Bugün ilk “Biz” olma günüm. Bugün gerçekten güzel bir günüm…” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.