Kitap kapaklarına tasarımlarıyla can veriyor

Kitap kapaklarına tasarımlarıyla can veriyor

Yıllardır profesyonel olarak yayınevi sektöründe hizmet verdiğini belirten İzmirli Görsel Tasarımcı Dilan Kaya, kitap kapağı tasarımının okuyucuda yarattığı ilk algıda önemli olduğunu söyledi.

Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde akademik hayatını sürdürdüğünü diğer yandan Freelance Görsel Tasarımcı olarak çalıştığını ifade eden Dilan Kaya, teorik bilgileri gerçek hayatta tasarımlara dönüştürerek önemli deneyimler elde ettiğini söyledi. Kaya, kapak tasarımlarının kitabın içeriğiyle görsel bir bütünlük içinde olması gerektiğini de ifade etti.

TASARIM, ESERE DEĞER KATIYOR

Doğru yapılan kapak tasarımlarının esere değer kattığını vurgulayan Kaya “Öğrencilik hayatıma eğitim dışında, iş deneyimini de ekleyerek bir çok alanda tasarımlarını geniş kitleye sunmaya devam ediyorum. Yayınevi sektörüyle iş hayatına adım attım. İlk basılı eser kapağını 2017 yılında piyasaya kazandırdım ve günümüze kadar birçok başarılı kapak tasarımına imza attım. Ayrıca kitap yayın sektöründe tercih edilen isimlerden biri haline geldim. Bir çok saygın yazarla çalışma fırsatına sahip olduğum için kendimi oldukça şanslı hissediyorum. Çoğunlukla, Edebiyat dünyasına hatırı sayılır ve nitelikli birçok eseri kazandırmış Epsilon Yayınevi ile çalışarak kapaklar tasarlamaya devam ediyorum. Kendi yaptığım kapak tasarımlarına ilgi gösteren okurlar için birlikte çalıştığıM bazı yazarlarla imza günlerine bile katılıyorum” diye konuştu.

dilankaya-resmi1.jpg

SOSYAL MEDYADA DA VARIM

Kariyerinde daha ileriye gitmek için sosyal medya platformlarına da içerik ürttiğini kaydeden Dilan Kaya sözlerini şöylü sürdürdü: “ Yaptığım işler sadece edebiyat dünyası için kapak tasarımlarıyla kalmıyor. Kariyerimde daha ileriye gidebilmek için sürekli olarak kendimi geliştiriyorum. Gelecekte yurtdışına açılmayı ya da uluslararası bir ajans ile çalışıp büyük projelerde yer almayı planlıyorum. Yurtdışı bazlı birçok popüler gelinlik markaları için sosyal medya içerikleri üretip binlerce kişinin görüntülemesini de sağlıyorum. Youtube ve TikTok platformlarında kendi yaşamımdan kesitlerle video içerikleri de üretiyorum. Beni, Instagram (d1lan.kaya), Youtube (diyalanka) ve Tiktok (diyalanka) adreslerinden takip edebilirsiniz. Şimdilerde ise bu işlere ek olarak İzmir’in önde gelen büyük inşaat firmalarından biri olan Erkaya İnşaat’ın sosyal medya ve reklam danışmanlığını yapıyorum”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum