Kitvak, “Hücresel Tedavi Merkezi”  projesine start verdi!

Kitvak, “Hücresel Tedavi Merkezi”  projesine start verdi!

Kitvak (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) bu kez daha fazla çocuğu yaşama kazandıracak “Hücresel Tedavi Merkezi”  projesine start verdi.

Bu proje ile Ege Üniversitesi Pediatrik Kemik İliği Kök Hücre Nakil Ünitesi’nin uluslararası akreditasyon sistemine sahip olacağını, onkoloji tedavisi gören çocuklarımızın Amerika'da, Avrupa’da tedavi gören çocuklarla eşit kalitede hizmet alacağını belirten Kitvak Yönetim Kurulu Başkan Vekili A.İklil Ulueren “Hasta çocuklarımıza dünyadaki yeni tedavilere ulaşma olanağını da sağlayacak bu projeyi yine yüce gönüllü hayırseverlerimizin katkılarıyla hayata geçireceğiz” dedi.

Projeyi hayata geçirecek protokol bugün Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde imzalandı. Törende Kitvak Yönetim Kurulu Başkan Vekili İklil Ulueren ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Kutsal Turhan, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Tuncay Göksel, Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Savaş Kansoy, Prof.Dr.Mehmet Kantar, Prof.Dr. Serap Aksoylar hazır bulundu. Prof.Dr. Aksoylar kurulacak olan “Hücresel Tedavi Merkezi” hakkında detaylı bilgi verdi. Yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak merkez sayesinde çocuklarımızın dünya standartlarında tedavi hizmetlerine ulaşacaklarını belirten Aksoylar “bu proje uyguladığımız tedavi standartlarını daha da yükselterek daha fazla sayıda çocuğumuzu yaşama kazandırma hedefimize  ulaştıracak uluslararası bir akreditasyon sistemidir. Çocuklarımız dünya standartlarında tedavi almayı hak ediyor, biz de bu hedefimize Kitvak’la ulaşacağız. Kitvak’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Hastanesi’ne 2004 yılında Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’ni kazandırarak kemik iliği kök hücre nakli hizmetlerinin gelişmesine, daha fazla çocuğun bu tedavilerden yararlanmasına önemli katkıda bulunduklarını vurgulayan Ulueren de yeni projeyi en kısa sürede hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ulueren “Bu proje ile onkoloji tedavisi gören çocuklarımız Amerika'da, Avrupa’da tedavi gören çocuklarla eşit kalitede hizmet alacak, hasta çocuklarımıza dünyadaki yeni tedavilere ulaşma olanağı sağlayacak. Büyük bir heyecan duyduğumuz bu projeyi yine yüce gönüllü hayırseverlerimizin katkılarıyla hayata geçireceğiz” dedi.

Rektör Vekili Prof.Dr.Turhan da Kitvak’ın Ege Üniversitesi’ne yıllardan beri büyük desteklerde bulunduğunu belirtti. Yeni projenin önemine dikkat çeken Turhan, “Kitvak yöneticilerine ve gönüllü bağışçılara hem Rektörlüğüm hem hastanemiz hem de bu merkezde tedavi görecek çocuklarımız adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

-KÖK HÜCRE KEMİK İLİĞİ NAKLİ TEDAVİSİ, çocukluk çağında ölümcül olan, başta lösemi gibi kanserler ve yaşamın mümkün olmadığı birçok doğumsal  hastalıkta tek tedavi yöntemidir. Kök hücre nakli tedavisi, hücresel bir tedavi olup yan etkisi yüksektir.  Ölüm oranları tüm dünyada gelişmişlik düzeyine göre yüzde 10-30 arasında değişmektedir. Bu ölüm oranlarını azaltmak, gelişmiş, zengin ülkelerde gördüğümüz düzeylere çekmek ancak yapılan hizmetinin kalitesini arttırarak mümkündür. Kısaca JACIE (Joint Accreditation Committee) denilen bu kalite belgesine sahip olunduğunda; 

-Tedavinin standartları yükselecek, dolayısıyla daha fazla sayıda     çocuğumuz yaşama kazandırılacak

Onkoloji tedavisi gören çocuklarımız Amerika'da, Avrupa’da tedavi gören çocuklarla eşit kalitede hizmeti alacak

Gerek verici gerekse de hasta için ölüm ve ağır yan etki oranları azaltılacak. Vericinin maksimum güvenliği sağlanacak. 

Ayrıca hastalara dünyadaki yeni tedavilere ulaşma olanağını sağlayan klinik araştırmalar JACIE akreditasyonu olan transplant ünitelerinde yapılmaktadır ve hastaların bu yeni tedavilere ulaşmasına imkan sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum