“KİTVAK’ın Hayat Projesi’ne konser desteği”

 “KİTVAK’ın Hayat Projesi’ne konser desteği”

Kitvak’ın Ege Üniversitesi Kitvak Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde kuracağı “Hücresel Tedavi Merkezi”ne bir destek de “Şair Şarkıları” konseriyle Türkiye’nin iki büyük sanatçısı Burçin Büke ve Güvenç Dağüstün’den geldi.

Büke ve Dağüstün, Kitvak yararına 22 Ocak Çarşamba akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde birlikte sahne alacak, şarkıları onkoloji tedavisi gören çocuklar için çalıp söyleyecek. 

Tüm geliri Kitvak’ın yeni projesi “Hücresel Tedavi Merkezi’ne aktarılacak konser için hayırseverlerin ilgisini beklediklerini belirten Vakıf Başkanı Ramazan Soncul, şunları söyledi:

“Öncelikle iki sanatçımıza desteklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. Bilindiği üzere Vakfımızın yaptırdığı Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde bir projeye start verdik. Rektörlük ile protokol imzaladık ve bunu bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurduk. Bu proje ile Ege Üniversitesi Pediatrik Kemik İliği Kök Hücre Nakil Ünitesi uluslararası akreditasyon sistemine sahip olacak. Onkoloji tedavisi gören çocuklarımız Amerika'da, Avrupa’da tedavi gören çocuklarla eşit kalitede hizmet alacak. Daha fazla hasta çocuğumuzu hayata kazandıracak, onlara dünyadaki yeni tedavilere ulaşma olanağını sağlayacak bir proje. Yaklaşık maliyeti 2 milyon lira olacak bu projeyi yine gönüllülerimizin, hayırseverlerimizin katkılarıyla gerçekleştireceğiz. Nitekim bu projeye start vermemizle birlikte hayırseverler adeta etkinlik yarışına girdiler. “Yaşam Elekleri Sergisi”nden 41.600TL, Kitvak Yılbaşı Kermesi’nden 60.000TL bağış elde edildi. Ayrıca projeye; Federal Almanya Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ve TAKEV Okulları 65.000TL ,Özel Piri Reis Okulları Karşıyaka 10.000TL ve Özel Yeşeren Okulları 5.000TL  kermes gelirleri bağışları ile destek verdi. Çok değerli sanatçılarımız Burçin Büke ve Güvenç Dağüstün de bu etkinlik zincirine bir halka ekliyor. Kitvak’a ve projelerine destek olan herkese, her kuruma çocuklarımız adına teşekkür ediyoruz.”

Öte yandan 22 Ocak Çarşamba akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Güvenç Dağüstün’ün güçlü sesine Burçin Büke’nin piyanosuyla eşlik edeceği “Şair Şarkıları” konserini izlemek isteyenler iletişim İçin    :Kitvak Vakıf Merkezi 0(232) 4633763 numaralı telefonlara başvurabilirler. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.