KİTVAK'ın Ustalık Eseri Kapılarını Açtı!

KİTVAK'ın Ustalık Eseri Kapılarını Açtı!

KİTVAK tarafından projelendirilen, pek çok bağışçının yanında, son olarak FOLKART’ın bağışıyla tamamlanan KİTVAK-Abdülrezzak Sancak Konuk evi 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanında kapılarını açtı

KİTVAK tarafından projelendirilen, pek çok bağışçının yanında, son olarak FOLKART’ın bağışıyla tamamlanan KİTVAK-Abdülrezzak Sancak Konuk evi 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanında kapılarını açtı. Eski bakan ve KİTVAK Mütevelli Heyeti Başkanı Suat Çağlayan konuk evini KİTVAK’ın ‘ustalık eseri’ olarak tanımladı. FOLKART Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak bu tür yardımlara devam edeceklerini müjdeleyerek ‘Bu konukevi, ailemize yeni bir sorumluluk getirdi” dedi.

KİTVAK – Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı’nın üçüncü büyük eseri olan Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Kitvak-Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’nin açılışı törenle yapıldı. Temeli 2013 yılında atılan, bağışçı ve hayırseverlerin katkılarıyla tamamlanan 41 oda ve 82 yatak kapasiteli olan ve FOLKART Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ın geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden ağabeyi Abdulrezzak Sancak’ın adı verilen Konukevi’nin açılışına; Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, KİTVAK Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı YMM Ramazan Soncul, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, FOLKART Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ın eşi ve ailesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Eski Rektörü Dr. Mehmet Füzün, KİTVAK Yönetim Kurulu üyeleri ve vakfa destek olan hayırseverler katıldı.  Açılış töreni sonrası, Rektör Vekili Çelik’e konukevinin anahtarı teslim edildi ve tüm bağışçılara teşekkür plaketleri teslim edildi. 

‘GÜZEL KIZIMIZI GELİN EDİYOR, TESLİM EDİYORUZ’
Açılışta ilk sözü alan Kitvak Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, “Bir avuç insan 21 yıldır bu kutsal görevde omuz omuza çalışarak bu eserleri meydana getirdi. 1991’de Suat Hocamızın öncülüğünde örgütlenerek bugünlere geldik. Bu eserler kolay yapılmıyor. Özveri isteyen, çalışma isteyen gecemizi gündüzümüze katarak yapılmasına vesile olduğumuz eserler bunlar.  Yönetime geldiğimiz günden beri bu eserlerin yapımında birlikte çalıştık. Bizden sonraki arkadaşlarımızda bu eserlerin daha güzellerini milletimize armağan edeceklerini inanıyor ve bizi daha da mutlu edeceklerine inanıyorum.  Bugün güzel kızımızı gelin ederek rektörümüze teslim ediyoruz. İnşallah en iyi şekilde burası amacına hizmet edecek. Her zaman denetleyicisi olacağız. Fiyat ayarlamaların denetimini, kontrolünü yapmaya devam ediyoruz. Makamlar gelip geçer. Yaptığımız protokollerle gerekli tüm çalışmaları yaptık. Hepinize bize destek oldunuz teşekkür ederim. Ayrıca eserin bitmesinde can suyunu veren Mesut Bey’e de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘BU KONUKEVİ KİTVAK’IN USTALIK ESERİDİR’
Yaptıkları projelere çocuk benzetmesi yapan Kitvak Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Suat Çağlayan ise, “Çok güzel bir çocuğumuz daha oldu. Gerçekten bu çocuk çok sağlıklı doğdu. İlk çocuğumuz acele ihtiyaçtan dolayı olan bir çocuktu. Bizim kemik iliği yapıldığı bir merkeze ihtiyacımız vardı. Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi projesi bizim ilk çocuğumuz ve o heyecan hiç unutmuyorum. Hastaneye yaptıktan sonra hasta yakınlarına konuk evi lazımdı. Bunu Ege Üniversitesi Kitvak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi ile çözdük. Bu da bizim ikinci çocuğumuzdu ve yaptırdığımız 108 yataklı konuk evi ile bu ihtiyacı karşılamıştık. O açılışta dönemin DEÜ rektörü bizde istiyoruz dedi. Bizlerde çalışmalara başladık. Üçüncü projemizin ilk mayası da orada atıldı. Son projemize çok küçük paralarla başladık. Sanırım 400 bin liramız vardı. Çok güçlü bir yönetim kurulumuz var. Milletimiz bize güvenir buranın yapılmasında yardım eder dedik ve projeye başladık. Yardımlar öylesine geldi ki yanımıza para bile kaldı. Projeleri gerçekleştirirken bazı zamanlar sıkıştık. Öyle anlarda bize eller uzandı. Ege Üniversitesi içindeki konukevini yaparken sıkıştığımız anda bize Kaya Tuncer ellerini uzattı ve projeyi bitirme şansımız oldu. Buradaki projemizde sıkıştık. Proje durmaya aşamasına geldiği anda ise Mesut bey devreye girdi. Burayla hepimiz gurur duyuyoruz. Böyle bir eseri kazandırılmasında emekleri olan herkese teşekkür ediyorum. Gezdiğinizde göreceksiniz, bu konukevi KİTVAK’ın ustalık eseridir. Daha çok projemiz olacak, hep birlikte böyle mutluluk duyacağımız açılışlar yapacağız” dedi

ÖNEMLİ BİR YATIRIMA KAVUŞTUK
Her gün binlerce hastaya şifa dağıtan hastanelerinin yeni bir merkezi kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “KİTVAK’ın eşsiz desteği ile temeli atılan bu eser hasta ve hasta yakınların hizmet etmek için hizmete girdi. Hastanemiz, anlamlı destekler sayesinde çok önemli bir yatırma kavuştu. İnsanın olduğu her yerde gönüllü olunmasını istiyoruz. Kanser sadece hastaya değil hasta yakınlarını da etkiliyor. Tedavi esnasında daima hastasının yanında olması gerekiyor. Onun içinde barınma ihtiyacı gerekiyor. Bu konukevi de bu gerçek ile bizi gösteriyor. Amacı insan ve hayat kalitesini yükseltmek için olan başlangıçlar çok önemli kazançlar sağlıyor. Bizlerde önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz sağlık çalışmaları ile yeni dönemi başlatacağız. Eczacılık Fakültesi ve Dişçilik Fakültesi’nin yakın zamanda açmak istiyoruz” dedi.

prof.-celik,-ramazan-soncul,-mesut-sancak,-prof.-caglayan.jpeg

MESUT SANCAK: AİLEMİZE YENİ BİR SORUMLULUK GETİRDİ
FOLKART Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, geçtiğimiz yıl kaybettiği ağabeyini Abdulrezzak Sancak’ı anarak başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Ramazan başkan ve KİTVAK Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte 18 ay önce bize geldiler. Konukevi projesinin ayrıntılarıyla bize anlattılar ve tamamlanması konusunda destek istediler. Ben de hemen rahmetli ağabeyimi aradım, durumu anlattım, tamamen hayır işi olduğunu söyledim. Saya Grup olarak bir zekat fonumuz var. Ağabeyim o fonun başındaydı. O da hemen kabul etti. Ağabeyimi geçtiğimiz yıl kaybettik. Sonrasında süreç devam etti. KİTVAK Başkanı Ramazan Soncul ve yönetim kurulunun, konukevine geçen yıl vefat eden ağabeyimiz rahmetli Abdulrezzak Sancak’ın adını vermek istediklerini söyleyince, gözlerimiz doldu ve çok mutlu olduk. Genç yaşta yitirdiğimiz ağabeyimizi bir kez daha rahmetle anarken, kendisinin herkesçe bilinen iyiliğe adanmış yaşamının, manevi olarak bu dünyada da karşılığını bulması, bizleri ailece çok mutlu etti. KİTVAK- Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’nin hayata geçiyor olması, ağabeyimizin isminin taşıdığı manevi sorumluluk ile örtüşerek, ailemize de yeni bir sorumluluk getirdi. KİTVAK Yönetimi ve bu konukevinden faydalanacak her insan, bizim ailemizin de artık o konukevinin ve vakfın diğer hizmetlerinin kalıcı bir parçası olacağını yaşayarak görecektir. Bu sürece katkı veren Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, KİTVAK Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Suat Çağlayan’a ve KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul ve değerli yönetim kurulu üyelerine ve diğer bütün hayırseverlere şükran duygularımı sunuyorum”

KONUKEVİNDE NELER VAR?
KİTVAK’ın üçüncü büyük eseri olan, hasta ve hasta yakınlarına moral olacak konukevinde 41 oda ve 82 yatak kapasitesi bulunuyor. 4 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olan yapı bodrum, zemin ve 2 yatak katı olmak üzere 4 kat olarak inşa edildi. Yapının bodrum katında depolar, personel giyinme-soyunma odaları, duş ve tuvalet bulunuyor. Zemin katta ise odalar, lobi, idari ofisler, restoran-kafeterya, çocuk oyun odası ve kütüphane yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.