Kıyı Ege Belediyeler Birliği'ne Batur Yeniden Başkan seçildi

Kıyı Ege Belediyeler Birliği'ne Batur Yeniden Başkan seçildi

En büyük sorunumuz azalan Belediye gelirleri

Kıyı Ege Belediyeler Birliği (KEBB) 2016 Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Narlıdere Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi. Kıyı Ege Belediyeler Birliğine bağlı üye belediye başkanları ve meclis üyeleri, Narlıdere’de Birlik başkanı, Encümen ve komisyon üyelerini seçmek için bir araya geldi.

e6cd423a-0ede-458d-a164-01729cc43a38

Kıyı Ege seçimleri tamamlandı

Kıyı Ege Belediyeler Birliği (KEBB) ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere’de düzenlenen 2016 yılı Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda tek aday olarak girdiği seçimde yeniden KEBB Başkanı olarak seçildi. Toplantıda Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümen ve Komisyon üyelikleri için de seçim yapıldı. Katip Asil üye olarak Balçova Belediyesi Meclis üyesi Banu Gençken, Güzelbahçe Belediyesi Meclis Üyesi Zeynep Ferda Demirbaş, Yedek Katip üye olarak Narlıdere Belediyesi Meclis üyesi Sibel Sessiz ile Urla Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Bilgin seçildi. Meclis Başka vekilliği görevine ise 1. Başkan vekili Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Başkan vekili olarak ise Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina seçildi. KEBB Mayıs ayı olağan toplantısında ayrıca birliğe yeni üye olarak katılacak olan Muğla İli Dalaman ilçesi Ortaca Belediyesi, Afyonkarahisar İli Daskırı ve Evcil ilçe Belediyesi, Bitlis İli Adilcevaz İlçe Belediyesi, Antalya İli İbradi İlçe Belediyesi’nin üyelik başvuruları oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

En büyük sorunumuz azalan Belediye gelirleri

Seçimlerin gerçekleşmesinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Kıyı Ege Belediyeleri Birliği Abdül Batur, Bir kez daha Birlik başkanı seçilmesinden dolayı birlik üyelerine teşekkür ederken, belediyelerin büyük sorunları olduğunu ve bu sorunları çözülmesi ile ilgili çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini ifade etti.  Belediye gelirlerinde azalmaya dikkat hatırlatan Başkan Batur, bu konuda Türkiye Belediyeler birliği ile işbirliği yaparak bakanlığa bir kanun teklifi vermek için hazırlandıklarını söyledi. Batur “ Belediyelerimizin en büyük mağduriyetlerinden biri olan gelirlerinin azalması ile ilgili çalışmalarımızı Çeşme’de geçtiğimiz yıl çeşmede yaptığımız Kıyı Ege Belediyeler Birliği, 2015 yılı Temmuz ayı olağan toplantısında belediyelerin azalan gelir kaynakları sorununa çözüm bulmak için çok önemli bir önerge hazırlamıştık. Belediye gelirleri kanununun bize daha önceden tanıdığı İletişim vergisi ve havagazı tüketiminden vergi geliri hakkını günümüzün enerjisi olan doğalgaz enerjisine uyarlanması ve gerekli kanuni değişikliklerin yapılması için Kıyı Ege Belediyeler birliği olarak Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği yaparak bakanlığa verilmek üzere bir kanun teklifi hazırlayarak bu mağduriyeti ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.