Kıyı temizliğinde gönüller bir

Kıyı temizliğinde gönüller bir

Selcan Öztürk yazdı...

Dünya Çevre Günü kapsamında Sasalı Kuş Cenneti'nde “Kıyı Temizliği” etkinliği düzenlendi ve ziyaret ettik.

Gittiğim bu etkinlikte İzmir halkıyla gurur duydum. Çevreye karşı olan duyarlılıkları gerçekten de takdire şayandı. Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen etkinlikte gönüllüler buluştu ve Belediye Başkanı Sayın Utku Gümrükçü’nün önderliğinde kıyı temizliği başladı. 

dsc_2280.jpg

Dikkatimi çeken bir konu ise büyük küçük demeden olan katılımdı.Etkilikte 300 civarında kişi bulunuyordu ve 7’den 70’e bir katılım vardı. Çevreye duyarlı vatandaşlarımız kendi içlerinde gruplar yapıp eldivenleri takıp başladılar çöpleri toplamaya. Birlikten kuvvet doğar lafına bizzat şahitlik ettim diyebilirim. 

Çiğli Belediyesi'nin yarattığı bu farkındalığa değinmeden geçemeyeceğim. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte Sasalı’da bulunan Homa Dalyanı kıyıları el birliğiyle temizlenirken,mütevazi yönüyle dikkat çeken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, etkinliğe katılanlarla samimi bir şekilde ilgilendi,onlarla beraber eldivenlerini takıp çöpleri topladı ve sorulara cevaplar verdi. 

dsc_2367-001.jpg

Seçim zamanında belediye başkanlığını kazanmaktan öte Çiğli için yapılabileceklerden bahseden Utku Gümrükçü, bu etkinlikte de "Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır" dedirtti.  

Çiğli Belediyesini ve İzmir halkını canıgönülden tebrik ediyorum.

dsc_2492.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.