Kızılay Ege Bölge Müdürlüğü Konak Toplum Liderlerini Bilgilendirdi

Kızılay Ege Bölge Müdürlüğü Konak Toplum Liderlerini Bilgilendirdi

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü, Konak'ta "Güvenli Kan Temini Programı" çerçevesinde düzenlediği toplantıyla toplum liderlerini bilgilendirdi.

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü, bölgemizin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla yürüttüğü "Güvenli Kan Temini Programı" kapsamında toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflemiş ve çalışmalarına 2016 yılında hız kazandırmıştır.

Sorumluluk sahamızda kan kullanan hastanelerin kan ihtiyacını tümünün tarafımızca karşılanması için yıllık400.000 ünite kan bağışına ihtiyaç vardır. Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi 2015 yılında 340.363 ünite kan bağışı toplamıştır. Yaklaşık 60.000 ünitelik açık İzmir ilinden kaynaklanmaktadır. Yeterli kan bağışının toplanamaması nedeniyle, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin kan ihtiyacının tamamı tarafımızca karşılanamamakta, bu hastanelerde tedavi gören hasta ve hasta yakınları halen kan aramaya devam etmekte ve mağduriyet yaşamaktadır.

Bu amaçla özellikle İzmir ilinde kan sorununu çözebilmek ve toplumun her kesimine ulaşarak farkındalık yaratmak için, millet olarak kenetlenme ve dayanışma içinde olmanın en güzel örneklerinden birini sayın valilerimizin ve kaymakamlarımızın önderliğinde il ve ilçelerde düzenlediğimiz “Toplum Liderlerinin Bilinçlendirilmesi” çalışmaları ile ortaya koyuyoruz.

Bölgemizin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin karşılanması amacıyla yürüttüğümüz çalışmalara, verdikleri desteğin devam etmesi ve yeni hayatların kurtarılmasını sağlayacak yeni kan bağışçılarının kazanılması amacıyla, tüm toplum liderlerinin harekete geçeceği toplantılarımızdan bir yenisini sayın kaymakamımız Mustafa ÇEK’in başkanlığında Konak İlçemizde gerçekleştirdik.Konak ilçesinde yapılan ilk sunumda, ilçe kaymakamı, ilçe idari amirleri, muhtarları,  din görevlileri, dernek, oda ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı Toplum Liderleri Bilgilendirme Sunumunda, Türk Kızılayı Ege BKM Bölge Müdürü Dr Gökay GÖK tarafından, Güvenli Kan Temini Programı ve İzmir ilinde halen kan aramak zorunda kalan hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetinin giderilmesi için yapılacak çalışmalar hakkında, bilgi verilmiş ve destekleri istenmiştir.

Ülkemizin kan ihtiyacının karşılanması ancak toplumun tüm kesimlerinin desteği ile çözülecek toplumsal bir sorundur. Kan bağışının önemini daha geniş kitlelere anlatabilmek toplumda ki kanaat önderleri ve siz değerli basın mensuplarının desteği ile olacaktır. Konak ilçesi kaymakamı Sayın Mustafa ÇEK’in nezdinde tüm Konak halkına destekleri için teşekkür ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.