Kızılay İzmir'den Sel Mağdurlarına destek!

Kızılay İzmir'den Sel Mağdurlarına destek!

Kızılay İzmir selden etkilenen vatandaşlara gıda ve hijyen paketi yardımı yaptı

İzmir’de 1 Şubat gecesi başlayan sağanak sel felaketine yol açtı. Sel sebebiyle mağdur olan vatandaşlara Kızılay İzmir el uzattı. Sel mağdurlarına gıda desteğinde bulunan Kızılay İzmir, pandemi döneminde hijyen kurallarının aksamaması için vatandaşlara hijyen kitleri dağıttı. Kızılay İzmir Ekipleri Karabağlar, Menderes ve Alsancak bölgelerinde 12 saat boyunca yardım faaliyetlerini sürdürdü.

kizilay-izmir_1.jpeg

Kızılay İzmir Şube Şefi Doruk Can Mutlu, “Biz birlik oldukça halkımızla beraber birçok afetin üstesinden geleceğimize inanıyoruz.” Kızılay İzmir Şube Şefi Doruk Can Mutlu, “İzmir Şube Başkanımız Kerem Fahri Baykalmış’ın talimatlarıyla İzmir’de selden etkilenen vatandaşlarımızın yanında bulunmak onlara destek olmak bizim için gurur kaynağıdır. AFAD ekipleriyle yaptığımız bu koordineli çalışma halk arasında çok takdir topladı. Biz birlik oldukça halkımızla beraber birçok afetin üstesinden geleceğimize inanıyoruz.” dedi.

kizilay-izmir_7.jpeg

AFAD, İZSU, itfaiye ve jandarma ekipleri sel sebebiyle oluşan sorunlara müdahale ederken Kızılay İzmir de bu ekiplerle koordineli çalışarak arama kurtarma çalışmalarına destek oldu. Çalışan ekipler ve evlerine, işyerlerine giremeyen vatandaşlar için Kızılay İzmir ekipleri gün boyu ikramda bulundu.

kizilay-izmir.jpeg

Genç Kızılay İzmir gönüllülerinden Talha Şengül “Selden etkilenen hanelere yardımcı olmak çok güzel bir duygu eğer onların yarasına merhem olabildiysek uykusuz kalmamız boşa olmamış demektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.