Kızılay İzmir'den Suriyeli annelere hediye paketi

Kızılay İzmir'den Suriyeli annelere hediye paketi

Kızılay İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek İzmir de ikamet eden Suriyeli Anneleri, Anneler gününde, yalnız bırakmadı.

Kızılay İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek İzmir de ikamet eden Suriyeli Anneleri, Anneler gününde, yalnız bırakmadı. İzmir, Basmane semtin de kurulan “İzmir Suriyeliler Dayanışma Derneği” (WAHA) da Kızılay İzmir Şubesi Yöneticileri ve Kızılay’ın gönüllü gençleriyle bir araya geldiler. Kızılay görevlileri ve gönüllü gençler, ülkemizde misafir Suriyeli Mülteci Anneleri ağırlayıp ellerini öperek, içerisinde kadınlara yarayacak çeşitli eşyaların bulunduğu hediye paketleriyle Anneler günlerini kutladılar.   

Kızılay İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Baykalmış ve Yönetim Kurulu üyesi, Serdar Anlaş, Anneler günü nedeniyle ziyaret ettikleri Dernek Başkanı Muhammet Suriyeli ve Suriyeli annelere yaptıkları ziyaret’te konuşan Başkan Baykalmış ve Anlaş; “Ülkemizde ve İzmir de misafir bulunan Suriyeli Mülteci kardeşlerimizin İzmir’de yalnız olmadığını bilmelerini isteriz. Türkiye Kızılay İzmir Şubesi Yönetimi olarak her zaman yanınızda olduğumuzu ve Annelerin hep yüzlerinin gülmesini istiyoruz. Sizinde yüzünüz hep gülsün. Bizler iki ayrı devletiz ama bir milletiz. Siz Suriyelilerle ile akrabalık bağlarımız var. Kızılay İzmir Şubesi olarak her zaman yanınızda olacağız. Bu vesileyle Anneler gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

İzmir de bulunan Suriyeli Anneler de, Kızılay İzmir Şubesi yöneticilerinin ve Kızılay gönüllü gençlerinin, hediye dağıtımı sırasında duygusal anlar yaşayan Suriyeli Anneler, Kızılay bize sahip çıktı. Kızılay İzmir Şubesinin bu güzel jesti karşısında şaşkınlık içerisindeyiz. Bizim burada kimsemiz yoktur diyorduk ama Kızılay bizim ayağımız kadar gelerek, “Anneler Günümüzü” kutladılar. Sağ olun var olun diye gözyaşlarına boğulup duygusal anlar yaşandı.   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.