Kızılay Roman vatandaşlara iftar yemeği dağıttı

Kızılay Roman vatandaşlara iftar yemeği dağıttı

Kızılayı Bornova Şube Başkanlığı Bornova’da yaşayan ilçelerinde, koronavirüs nedeniyle ekonomik zorluk yaşayan Roman vatandaşlara, iftar yemeği ve 65 yaş üstü vatandaşlara takviye gıda paketi dağıttı.

Ramazan ayı dolayısıyla yardım faaliyetlerine ağırlık veren Kızılay Bornova Şube Başkanlığı, Bornova ilçesinin ErzeneMahallesi’nde yaşayan Roman vatandaşlara ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği ve 65 yaş üstü vatandaşlar için de takviye gıda paketi dağıttı. 

Kızılayı Bornova Şubesi, koronavirüsle mücadele ve Ramazazan ayı dolayısıyla vatandaşların beslenme ihtiyacını gidermek adına Bornova Belediyesi ve bağışçıların desteğiyle faaliyetlerini sürdürüyor. 

Kızılayı’nın kuruluşundan bugüne yaklaşık 152 yıldır mazlumların sıkıntılarını gideren bir kurum olduğunu ifade eden Şube Başkanı Cemil Kurkut, amaçlarının kendilerine emanet edilen gıda ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak olduğuna dikkat çekti.

Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde sıkı tedbirler uygulandığını söyleyen Şube Başkanı Kurkut “Türk Kızılayı olarak hassasiyetleri yerinde tespit ediyoruz. Zor şartlar altında yaşayan insanlar var. Ticaretle uğraşanlar dükkanlarınıkapatmak zorunda kaldı. İnsanlar süreci evlerinde geçiriyor. Burada yaşayan vatandaşlarımız da günlük işlerle geçinen insanlar. Onlara destek olmak bizim görevimiz. Bu kapsamda bugüne kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ başta olmak üzere, bağışçılarımızın da katkıları ile Ramazan ayı dolayısıyla başlattığımız iftar yemeği ve gıda destek paketi yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bornova Belediyemizin katkıları ile ihtiyaç sahibi herkese ulaşacağız. Genç Kızılay Başkanımız Sefa Tuğdar, ekibi ve görevli arkadaşlarımızla birlikte hem sahada hem de şubede faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu anlamda desteklerini esirgemeyen Belediye başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.


kizilay-(1).jpg

Arif Çayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.