Kızılay ve TEGV işbirliği

Kızılay ve TEGV işbirliği

Türk Kızılay İzmir Şubesi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile çocukların yüzünü güldürecek güzel bir işbirliğine imza attı.

Yardımlar daha çok ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşsın diye Kızılay İzmir Şubesi ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)  arasında protokol imzalandı.

Çocuklara verdiği eğitim destekleriyle adından sıkça söz ettiren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Kızılay İzmir Şubesi ile birlikte güzel bir projeyede bir araya geldi.

Kızılay İzmir Şubesinin gerçekleştirdiği yardımlarla 403 paket pastel boya, 654 adet kuru boya, 61 adet sulu boya, 345 paket-232 tekli adet oyun hamuru, 455 adet eğitim, etkinlik yap-boz seti, 644 adet kurşun kalem, 268 adet kırmızı kalem, 440 adet silgi, 198 adet kalemtraş, 60 adet büyüteç, 15 adet okul çantası, 33 adet makas, 2021 adet defter, 288 adet cetvel seti ve birçok hijyen malzemesi ihtiyaç sahibi çocuklara iletilmesi üzerine Türkiye Eğitim Gönüllüler Vakfına teslim edildi. 

Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, “Dünyayı değiştirmek için kullanılabilecek en güçlü araç eğitimdir. Eğitime ve insana yapılan yatırım dünyadaki en anlamlı yatırımdır. Türk Kızılay, başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere farklı paydaşlar ile eğitimi destekleyen iş birlikleri kurmakta, bağışlarınızı ülkemizin aydınlık geleceğine yönlendirmektedir. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı da eğitim alanında yaptığı çalışmalarla yaklaşık 2 milyon öğrenciye ulaşan önemli kuruluşlarımızdan, sosyal paydaşlarımızdan birisi. Onlarla birlikte evlatlarımızın eğitim hayatına katkı sağlamak adına bir proje gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında eğitim materyalleriyle, hijyen malzemelerini Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile paylaştık. Bu güzel işbirliği ile daha fazla ihtiyaç sahibi çocuğa ulaştığımız için mutluyuz. Vakfa katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi. 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri İzmir Bölge Temsilcisi Serap Oral Yüceerim, “Alanlarında büyük hizmetlere imza atan Kızılay ve TEGV’in işbirliğine şahitlik etmek çok heyecan verici. Öncelikle Kızılay’ a bizlere sağladıkları destek için çocuklarımız, gönüllülerimiz ve TEGV camiası adına çok teşekkür ederiz.  Bağışladıkları malzemeleri özellikle pandemi sürecinde bizler için oldukça faydalı olacak bu yardımları kullanmak için çok heyecanlıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.