Kızılay'dan Bir Dilek Tut Etkinliği

Kızılay'dan Bir Dilek Tut Etkinliği

Türk Kızılay’ının 150. kuruluş yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Her yıl 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay haftası olarak kutlanıyor.

Kızılay İzmir Şubesi  Kızılay'ın kuruluşunun 150. yılını ve Kızılay Haftasını çeşitli etkinlik ve aktivitelerle kutluyor. Bu kapsam da "Bir Dilek Tut" adı altında İzmir'de çok sayıda etkinlik, seminer ve yardım organizasyonları düzenleniyor. 

Her yıl 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay haftası olarak kutlanıyor. Bu yılda hem Kızılay haftası olması nedeniyle hem de Türk Kızılay'ının 150. kuruluş yıl dönümü nedeniyle İzmir'de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kızılay İzmir Şubesi tarafından  150. kuruluş yıl dönümü kapsamında başta okullar ve hastanelerde olmak üzere düzenlenen organizasyonlarla mağdur ve mazlumları sevindirdi. Bu kapsamda Türk Kızılayı İzmir Şubesi olarak Lösemili çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Onkoloji Servisinde yatan hastaları ziyarette bulunarak onlara hediyeler verdiler. Çocuk Hastanesi Onkoloji Servisinde yatan çocukların istekleri sorularak "Bir Dilek Tut" Projesi kapsamında istekleri yerine getiren Kızılay İzmir Şubesi  bu özel günde çocuklara iyilik elini uzattı.

KÜRESEL AKTÖR

Kızılay İzmir Şubesi Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, Merhamet çınarı olan Kızılay'ın içinde bulunduğumuz yıl itibariyle 150. kuruluş yılını kutladıklarını belirterek, Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasının Kızılay haftası olarak kabul edildiğini ve bu çerçevede çeşitli konferans, seminer etkinlikler ile yardım organizasyonları çeşitli kutlamalar yaptıklarını dile getirerek Türk Kızılayı, Afrika’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyaya bereketini taşımaya devam ediyor. Türk Kızılayı son 10 yılda 78 farklı ülkede doğal ve insan kaynaklı afetlere müdahale etmiş, kuruluşundan bugüne 137 ülkeye  yardım eli uzatmıştır. Dil, din, ırk ayrımı gözetmeden çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı, dünyanın farklı bölgelerinde milyonlarca insana yardım eli uzatıyor. Her geçen gün insani yardım alanında yürüttüğü yardım çalışmaları ile kapasitesini artıran Türk Kızılayı, insani yardım çalışmalarında küresel bir aktör haline gelmiştir" dedi.

AZİZ MİLLETİMİZİN MERHAMETİ DÜNYA DA SEMBOL OLDU

Kızılay İzmir Şube Başkanı Baykalmış, "Kuruluşundan bu yana, Türkiye’nin ve dünya'nın her coğrafyasında pek çok acı hatıra bırakan doğal afetlerde felaketzedelerin bakımını, barınak ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayarak, acılarını hafifleten Türk Kızılayı, aynı zamanda uluslararası yardım faaliyetlerine de katılarak, merhamet sembolü kimliğini tüm dünyaya göstermiştir. Aziz milletimizin  yardımseverliği ile Türkiye dünyada en fazla yardım yapan ülke olmuştur" diye konuştu.

TÜRK KIZILAY'ININ EN BÜYÜK GÜÇ KAYNAĞIYIZ

İzmir Şubesinin Türk Kızılay’ının en büyük güç kaynaklarından biri olduğunu, hayırsever vatandaşlar ve kurumların destekleri ile mağdur ve mazlumlara merhamet elini uzatmaya devam edeceklerini kaydeden Kerem Fahri Baykalmış, "Devraldığımız bu kutlu bayrağı bağışçılarımız ve gönüllülerimizle el ele daha da yükseklere taşımaya kararlıyız. Hedefimiz Gönüllü ve bağışçı sayımızı daha da artırarak merhamet ve şefkat ışığını daha çok mazluma yaymaktır" dedi.

İZMİR ÇOK DUYARLI

Kızılay İzmir Şubesi olarak Kızılay haftasının kutlandığı bugünlerde başta okullarımız olmak üzere onlarca kurum, iş dünyası STK'lara ziyaretler düzenleyerek çeşitli etkinliklerde bulunduklarını kaydeden Kızılay İzmir Şubesi Başkanı Kerem Fahri Baykalmış,"İzmir'in bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Kızılay'ımızın İzmir'de daha da güçlü hale gelmesi için yaptığımız ziyaret ve etkinliklerde gördüğümüz ilgi ve destekten dolayı tüm İzmir halkına Kızılay İzmir Yönetimi olarak çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.