Kızılçullu gençleri Buca’nın ürünlerini dünyaya tanıtacak 

Kızılçullu gençleri Buca’nın ürünlerini dünyaya tanıtacak 

Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’nin dünya şampiyonu öğrencileri, Buca’nın geleceği için sahaya indi. 

Kentin en önemli tarımsal ürünleri Buca razakısı ve Kırıklar kavunu için zirai, biyolojik ve kültürel inceleme başlatan öğrenciler, hazırlayacakları sosyal sorumluluk projesiyle Buca’nın ürünlerini dünyaya tanıtmanın yanı sıra hazırlayacakları tarım raporuyla da kentin kırsal verimliliğine katkı sağlamayı hedefliyor.  

Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi, dünya çapında aldığı bilimsel başarıların yanı sıra Buca’nın geleceği için de çalışmalara başladı. 

Merkezin bilim şampiyonu öğrencileri, hazırlayacakları sosyal sorumluluk projesi için bir dönem Türkiye’nin en değerli bağlarının ve kendine has ürünlerinin olduğu Buca’nın verimli topraklarında inceleme başlattı. 

0-(9)-088.jpg

BUCA RAZAKISI İÇİN BİLİMSEL ÇALIŞMA 

Buca Belediyesi’nin Kaynaklar’daki üzüm bağlarında saha incelemesi başlatan öğrenciler, Buca’nın kendine has razakı üzümünü ve bölgenin toprak yapısını inceleyip, topraktan ve ürünlerden örnekler aldı. Buca razakısının üretim koşulları ve genetik yapısını inceleyecek olan gençler, ürünün en verimli şartlarda yetiştirilip marka değerini dünyaya tanıtmak için çalışmalar yürütecek.

 KIRIKLAR KAVUNUNA YERİNDE İNCELEME 

Buca razakı üzümünün yanı sıra ünlü Kırıklar kavunu için de çalışma yapan Kızılçullu öğrencileri, tarla ve üründen örnekler topladı.  Kültürel incelme de başlatan gençler, Kırklar mahallesi sakinleriyle röportajlar yaparak bölgenin tarihi ve kültürel geçmişini mercek altına aldı.

0-(10)-072.jpg 

BUCA’NIN ÜRÜNLERİ DÜNYAYA TANITILACAK 

Zirai, biyolojik ve kültürel incelemelerini tamamlayan öğrenciler, uzman eğitmenleri eşliğinde analizler gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Laboratuvarları’nda analizlerini yapan gençler, elde ettikleri veriler doğrultusunda Buca’nın tarım geleceğine ilişkin bir rapor hazırlayacak. Hazırlanan rapor, Buca’nın tarımsal varlığının artırılması için yürütülen çalışmalara katkı sağlayacak.  Öte yandan gençler, hazırlayacakları sosyal sorumluluk projeleriyle ulusal ve uluslararası yarışmalarda Buca’nın en değerli tarımsal varlıklarını dünyaya tanıtacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.