Kızının vasiyetini yerine getirmek için kolları sıvadı!

Kızının vasiyetini yerine getirmek için kolları sıvadı!

Aysel İşlek, daha önce iki kez ince bağırsak nakli olan ve üçüncü kez nakil olması gerekirken hayatını kaybeden kızı Gizem Kılıç’ın (20) vasiyetini yerine getirecek.

Gizem Kılıç’ın 12 yaşında geçirdiği trafik kazasında ince bağırsakları zarar gördü ve genç kız 2010 yılında kök hücreyle birlikte ince bağırsak nakli oldu. Kılıç, 2014 yılında ikinci kez yapılan ince bağırsak nakliyle yeniden hayata tutundu. Bir süre sonra ikinci kez nakledilen organın görevini yapmaması üzerinde Gizem Kılıç’a üçüncü kez ince bağırsak nakli olması gerektiği söylendi. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Kılıç, 14 Kasım 2018’de yaşamını yitirdi. Sosyal medyadan yayınladığı video ile yaşamak istediğini haykıran ve organ bağışına dikkat çekmesiyle tanınan Gizem’in vasiyeti, organ bekleyen hastalar için umut olacak. Kızının ölmeden önce kendisine “Bana söz ver, ‘benim kızım artık yok’ demeyeceksin, organ nakli bekleyen kardeşlerime destek olacaksın” dediğini belirten anne Aysel İşlek, 9 Kasım’da Organ Bağış Haftası kapsamında organ bağışına dikkat çekmek için “Başka Gizemler ölmesin, yaşat ki yaşayasın” etkinliği düzenleyecek. Etkinliğin Konak Meydanı’nda yapılmasının planlandığını belirten İşlek, İzmirlileri etkinliğe katılmaya ve organ bağışında bulunmaya davet etti.

whatsapp-image-2019-11-07-at-11.57.43.jpeg

'YAŞAT Kİ YAŞASIN'

Etkinliğin saat 12.00’de başlayacağını ifade eden İşlek, “Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için el birliği ile herkes yüreklerini birleştirecek ve ses getirmeye çalışacak. Etkinlikte Kızılay’ın aracı, organ bağışı stantları olacak. ’Başka Gizemler ölmesin, yaşat ki yaşayasın’ diyeceğiz. 9 Kasım’da yüreklerimizi birleştireceğiz ve ‘başka Gizemler ölmesin’ diye haykıracağız. Etkinlikte Gizem Kılıç hashtag’li tişörtlerimiz basılacak. Eşini çoklu organ yetmezliğinden kaybedip Refakatçi kitabını yazan Ümit Mutlu aramızda olacak. Ben de orada bir konuşma yapacağım. Etkinlikte çok sayıda organ bağışı yapılsın istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.