Klozetin içerisine kola döküp bekletince....

Klozetin içerisine kola döküp bekletince....

Klozetin içerisine kola döküp bekletirseniz ortaya çıkan sonuca çok şaşıracaksınız...

Muhtemelen kendinize, özellikle banyoyu temizlemenin neden bu kadar zor olduğunu sormuşsunuzdur. Banyo, her gün kullandığımızdan dolayı çabuk ve kolay bir şekilde kirlenebiliyor. Araştırmalara göre, bakterilerin en çok bulunduğu yer banyo çünkü sıcak ve nemli bir ortam. Bu ortamı temizleme şekli çok zahmet verici ve bu konuda tembel olabilirsiniz. Bu kullanışlı hileler, hayatınızda temizlik adına bazı işlemleri kolaylaştıracak.. 

Duş başlığı

Bu hilemiz aşırı kolay ve tek ihtiyacınız olan bir sirke!  Şanslıyız ki, her evde bulunuyor. Bu metot duş başlığınızdaki kirlerden kurtulmanızı sağlayacak. 

Kilitlenebilir plastik torbaya sirkeyi doldurun  ve başlığa bir lastik yardımıyla bağlayın. Bir saat öylece bırakın. Torbayı çıkardıktan sonra 1-2 dakika bekleyin ve sonrasında silin. 

Su lekelerini gidermek için limon kullanmak

Bu çözüm basit ve akıllıca. Bir limon alın ve yarıya bölün. İki parçayı da problemli noktalara sürün.  Bu  özellikle krom yüzeyler için iyi bir işlem. Ayrıca daha farklı noktalar için de tuz kullanabilirsiniz.

Aynalar

Aynanızı temizlemeyi unutmuşsanız ve güzel bir sprey almayı da unuttuysanız endişelenmenize gerek yok. Kabartma tozu aynalarınızı parlatmanız için iyi bir yöntem. Eğer kabartma tozunuz yoksa, 3 poşet çayı demleyin ve sprey şişesinin içine koyun.  Güzelce spreyledikten sonra aynaları  gazete ile silin. 

Lavabo

Banyodaki lavabonuzu temiz tutabilmek için birçok yöntem bulunmakta.  Lavaboya kabartma tozu veya beyaz sirke koyun. Sonrasında sıcak su ile çalkalayın. Metal kısımları da limonla ovalayın.

Tuvalet çevresindeki kirler için kurutucu kâğıdı kullanmak

Bu metod eldiven takmanızı gerektirecek. Kurutucu kağıdı alın ve tuvalet halkasındaki lekeler gidene kadar ovalayın.  Ayrıca sünger de kullanabilirsiniz. Tuvaletin iç kısmının tümünü sünger kullanarak temizlemeye başlayabilirsiniz. (eldiven takmayı unutmayın)

Tuvalet

Bu metot için ihtiyacınız olan şey bir adet kola. Kolayı tuvaletin içine dökün ve 30-60 dakika öyle bırakın.  Bu işlemden sonra ovalayarak silin. Aradaki farkı göreceksiniz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.