Koca bir şehir uygulama ile korunuyor!

Koca bir şehir uygulama ile korunuyor!

Gerekli kaynağı sağlayıp uygulamayı kullanıcıların hizmetine soktu.

Teknolojinin hızı belediye yönetimlerini de bu alanda adımlar atmaya teşvik ediyor. Bunun son örneklerinden birini New York şehrinde görüyoruz. Yetkililer NYC Secure adındaki uygulama için gerekli kaynağı sağlayıp uygulamayı kullanıcıların hizmetine soktu.

Android ve iOS platformlarında yerini alan güvenlik uygulaması sayesinde program kullanıcıları akıllı telefonları tehdit eden çeşitli unsurlardan korunmuş oluyor. Ücretli olan uygulamaları düşündüğümüzde şehir sakinlerinin güvenliği gözetilerek atılan bu adımın önemli olduğunu söyleyebiliriz.

NYC Secure İnternete ihtiyaç duymuyor

Uygulama, kullanım için İnternete bağlı olmayı gerektirmezken yapılan açıklamaya göre kullanıcı veri izinlerine de ihtiyaç duymuyor. NYC Secure uygulaması cihazında kurulu olan kullanıcılar güvenli olmayan ağlara bağlandıklarında ya da telefonlarında güvenliği onaylanmamış programlar bulunduğunda program tarafından uyarılıyor. Günümüzde ücretsiz olarak sunulan uygulamalar reklam gelirleriyle bu durumu dengelerken bu güvenlik uygulamasının “reklamsız” bir şekilde sunulduğunun da altı çiziliyor.

NYC Secure uygulaması Android’de günde 4 ile 6 MB arası veri kullanırkeniOS’ta, uygulama günlük 3 ile 5 MB arası veri alışverişi yapıyor. Ayrıca Android’de  14 – 16 MB arası yer kaplayan uygulama, iOS’ta 7 – 9 MB’a ihtiyaç duyuyor.

Android 4.4 ve üstü cihazlar ile iOS 9.0 ve üstü sürümü kullanan cihazların uygulamayı indirip güvenle kullanabilecekleri vurgulanıyor.

Uygulamada kullanıcı tehlikelere karşı üç açıdan bilgilendiriliyor. Cihaz uyarıları bölümünde ayarlar ya da arka planda çalışan uygulamalara karşı riskler belirtiliyor. Ağ uyarılarında güvenliği sağlanmamış ağlara bağlandığında bildirim geliyor. Sadece Android cihazlarda desteklenen zararlı uygulama uyarıları bölümünde ise cihazın güvenliğini tehlikeye düşüren uygulamalar bildiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.