Kocaeli Çocuk Rehabilitasyon Merkezi'nde 'Kurtarın Bizi' Çığlığı

Kocaeli Çocuk Rehabilitasyon Merkezi'nde 'Kurtarın Bizi' Çığlığı

Ekşi sözlük yazarı bir kullanıcının bugün Kocaeli (İzmit) Çocuk Rehabilitasyon Merkezi olduğu sonradan anlaşılan binadan yaptığı paylaşım sosyal medyada bir anda yayıldı. Makrodalga isimli ekşi sözlük yazarı, okula gittiği sırada şahit olduğunu belirttiği olaya göre, hiçbir yerinde tabela olmayan bir binanın önünden geçerken çocukların kurtarın bizi çığlıklarını duydu.

Arkadaşının aracıyla okula giderken çığlıkları duyan genç, arkadaşıyla beraber arabadan inerek olayı cep telefonuyla görüntüledi. Olayı; "Bu sabah ev arkadaşımla okula giderken etrafı çitlerle çevrili bi tesisten imdat çığlıkları yükseldiğini duyduk." diyerek anlatan makrodalga isimli kullanıcı, araçtan inip güvenlik görevlisiyle konuştuklarını ve görevlinin kendilerine gitmeleri gerektiğini söylediğini aktardı.

medyaege-izmit

Polisi aradıklarını belirten genç, 155'in olaydan haberimiz var cevabına rağmen gelecek polisleri bekledi. Sivil polislerin geldiğini anlatan ekşi sözlük yazarı, çığlık atan çocukların 'soyunma odalarında kamera olduğunu, kendilerine işkence edildiğini ve aileleriyle görüşmelerine izin verilmediğini' şeklinde bağırdıklarını belirtti. Polislerin binadan çıkmasının ardından çığlıkların kesilmediğini ifade eden genç, savcılığa giderek şikayette bulunduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü; Arama yapılırken bağırmışlar

Sosyal medyada bir çok kullanıcının tepkisini çeken olaya kısa sürede çok fazla yorum yapılırken, İzmit Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü tarafından yapılan açıklamada, çocukların arama yapılırken bağırdıklarını belirtti. Tabela olmaması konusuna da değinen müdür, istismara uğrayan çocukların kaldığı bir rehabilitasyon merkezi olduğunu söyleyerek, bu yüzden tabelası olmadığı söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.