Kocaeli valisinden 'Patlama' açıklaması

Kocaeli valisinden 'Patlama' açıklaması

Toprak Mahsülleri Ofisi silosunda meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 2'si ağır 10 yaralının olduğunu belirterek, "Buğday tozu sıkışması kaynaklı patlama olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 14.40 sıralarında Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) silosunda patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, KBRN, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı.

"BUĞDAY TOZU SIKIŞMASI KAYNAKLI PATLAMA OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUZ"

Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 10 yaralının olduğunu, 2 yaralının da durumunun ağır olduğunu belirterek, "Buğday tozu sıkışması kaynaklı patlama olduğunu değerlendiriyoruz. Hem denizden hem karadan tedbirlerimiz var. Gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.

Muhtemel bir yangının çıkmaması için ekiplerin soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Vali Yavuz, "Arkadaşlarımız soğutma çalışmalarına devam ediyor. Elbette elektrik aksamının zarar gördüğünü gördük. Yangının çıkmaması için her türlü tedbir alınıyor" diye konuştu.

aw003243-02.jpg

"CAN KAYBI OLMAMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Derince Limanı'ndaki Toprak Mahsülleri Ofisi'nin silolarında meydana gelen patlamada can kaybı olmamasını temenni ediyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ekiplerimiz olay yerinde hızla müdahale ediyor ve güvenliği sağlamak için yoğun çaba gösteriyor. Hepimize büyük geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

aw003243-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.