“Kocaoğlu koku sorununu çözemiyorsa birlikte çözüm üretelim”

“Kocaoğlu koku sorununu çözemiyorsa birlikte çözüm üretelim”

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’den ‘koku’ çıkışı

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir’de son zamanlarda artan ve vatandaşların yoğun şikayetlerine neden olan pis koku ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şengül, kent genelinde yoğun hissedilen pis kokunun giderilmesiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin tüm uyarılara rağmen kalıcı hiçbir çözüm üretmediğini söyleyerek, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eğer bu konuda çözüm üretemiyorsa, ‘çaresiz kaldık’ diyorsa bize gelsin. Sorunun çözümü için ortak hareket edelim. Sıkıntıyı giderelim. Mevcut durum, içinden çıkılmaz bir hal aldı ”dedi.

Şengül, Çiğli Atık Su Tesisi’nin çevresinde depolanan arıtma çamurlarının ve kanalizasyon altyapısının yetersiz olmasının kötü kokunun en önemli kaynakları olduğuna dikkat çekerek, “Pis kokuya rağmen yine de İzmirli bize oy verir diye düşünenler, cevabını sandıkta alacaktır” diye konuştu.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Şengül, şu ifadeleri kullandı: “İzmir genelini saran koku uzun süredir vatandaşlarımızı rahatsız ediyor. Oluşan pis kokuya karşı alınması gereken önemler yerine getirilmedi, çok duyarsız kalındı. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nin çevresinde depolanan arıtma çamurları etrafa koku saçıyor. Rüzgarın Çiğli yönünden estiği günlerde, tüm şehirde koku oluşuyor. İzmir’deki Kanalizasyon sisteminde de ciddi sıkıntılar var. Bunların revizyonunun yapılması lazım. İzmir’deki nüfus artışıyla birlikte artık yetmez duruma geldi. Ayrıca kanallarda biriken çamurlar da çürüme sonucu hidrojen sülfür gazı oluşturuyor. Bu gaz da çevreye yoğun ve rahatsız edici kokunun yayılmasına yol açıyor. Ayrıca şehrin farklı noktalarında yer alan ve denize ulaşan kanallarda kot farklarından dolayı çamur biriktiği için bu çamurlar da kokuya neden oluyor. Kısaca özetlersek şu anda Büyükşehir Belediyesi İzmir’e koku üretiyor. Yani kokunun kaynağı İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Yüzeysel çalışmalarla koku geçiştirilmeye çalışılıyor. Ancak kalıcı bir çözüm üretilmesi şart. Bu konuyu siyasi malzeme haline getirmek istemiyoruz. Ancak baştaki yöneticiler olarak da bu sıkıntıyı çözmemiz lazım.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.