Kocaoğlu'na şok protesto... Başbakan'ın da bulunduğu açılışı terketti

Kocaoğlu'na şok protesto... Başbakan'ın da bulunduğu açılışı terketti

Başkan Kocaoğlu: "Adam gibi durun..."

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması öncesinde kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aleyhine sloganlar atılması üzerine, Kocaoğlu sitemde bulunarak töreni terk etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ortaklığında hayata geçirilen toplu taşıma sistemi İZBAN’ın Selçuk hattının açılış töreni sırasında Başbakan Yıldırım Binali Yıldırım’dan önce kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na vatandaşların olumsuz sloganlar atması üzerine gerginlik oluştu. Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuşmaya “Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir, uygulayıcısı Başbakan’dır. Ayıptır, ayıptır, bu yaptığınız 40’ı geçti. Bu yaptığınız kırkı geçti. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyım. Ben sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım. Siz nezaket kuralları içinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje Sayın Başbakanımız kadar benim projemdir. Buna göre davranılması ve adam gibi durulması gerekmektedir. Adam gibi durmaya çağırıyorum, adam gibi durun, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi. 

Başkan Kocaoğlu, konuşmasının ardından töreni terk etti.

"AZİZ BAŞKAN’IN ŞEKERİ ÇIKTI!"

Kocaoğlu’nun tören alanını terk etmesinin ardından konuşan Başbakan Yıldırım, “Bugün Selçuk’a kazandırdığımız bir hizmetle geldik. Başkan neye sinirlendi? Demek ki hala Recep Tayyip Erdoğan sevgisine tahammül edilmiyor. Övgü onun olsun sevgi bizim olsun. Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çıktı vitesler attı. Öfke onun olsun sevgi bizim olsun. Hoşgörü bizim olsun, Selçuk’un olsun. Anlamsız bir münakaşa. İZBAN kimin? İZBAN senin mi benim mi? İZBAN sevgili İzmirlerin” dedi.

"KİMSENİN YAPTIRDIĞI HİZMETLERİ LÜTUF OLARAK GÖSTERME HAKKI YOKTUR!"

Başbakan Yıldırım, “Bazı şeylerin hatırlanması gerekir. 2003’te AK Parti tek başına iş başına geldiğinde İzmir’de başkana Aliağa’dan Cumaovası’na demiryolu yapım işi ortalıkta sahipsiz kalmış kaderine terk edilmiş. Elektrik telleri çalınmış şehrin kuzeyinden güneyine kadar bir harabe… Peki AK Parti iktidara geldi. İzmir’de CHP yerel yönetimde iş başında. Ne yapacaktık? İzmir’i o halinde mi bırakacaktık? Bize yakışır mı? Bizim bir ilkemiz var. Bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ilkesi var. O ilke nedir? Siyasette hizmet olmaz. Hizmet millet içindir, vatandaş içindir. Siyasetimiz farklı diye vatandaşı hizmetten mahrum edemezsiniz. Belediye de hükümet de sizin, bizim çalışarak, çabalayarak dişinizden tırnağınızdan artırdıklarıyla bu hizmetleri yapıyor. Kimse yaptırdığı bu hizmetleri millete lütuf gibi görmeye hakkı yoktur” diye konuştu.

"BU OLAYI HİÇ YAŞANMAMIŞ KABUL EDİN!"

Yıldırım ayrıca, “2004’te dedim ki ‘Başkan gel bu mezbeleliği ortadan kaldıralım. Sen istasyonları yap biz yapalım. Maliyet önemli değil’... Bu projenin toplam maliyetin yüzde 70’i Devlet Demir Yolları bütçesiyle yapıldı. Ortaklı yüzde 50-50 oldu. Gerçeklik budur. Biz bu detaylara bakmayız. Sen yaptın ben yaptım kavgasında olmadık. Kim yaparsa yapsın başımızın gözümüzün üstünde yeri var. Böyle bir kutlama gününde sevgiye saygıya ihtiyaç var. Öfkeye hiç gerek yok. Bu olayı hiç yaşanmamış kabul edin. Yok sayın keyfinize bakın” ifadelerini kullandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.