Kocaoğlu’nun aday adaylığı kırsalda umutla karşılandı

Kocaoğlu’nun aday adaylığı kırsalda umutla karşılandı

Yerelden Kalkınma hamlesiyle 10 yıldır kırsala büyük destek veren Aziz Kocaoğlu’nun tekrar aday adaylığını açıklaması çiftçide büyük sevinç yarattı.

Göreve geldiğinden bu yana hafta sonlarını İzmir’in köylerini ziyaret ederek, üreticinin sorununu dinleyip çözüm arayarak geçiren Kocaoğlu’na kırsaldan büyük destek var. 

İzmir köylüsü Aziz Kocaoğlu’ndan “Aziz Baba” olarak bahsediyor. Çünkü Kocaoğlu görev süresi boyunca, Bergama’dan Kınık’a, Kemalpaşa’dan Kiraz’a, Beydağ’dan Tire’ye kadar üreticileri kooperatifler vasıtasıyla destekledi. Üreticinin kanayan yarası haline gelen ova yollarını yaptı. Ziraat odalarına makine ekipman desteği sağladı, ilçelere paketleme ve soğuk hava tesisi kurdu. Üreticiye doğrudan koyun, keçi, arı, kovan dağıtarak küçük aile işletmelerinin ayakta kalabilmesini sağladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarını tarım kesiminin hizmetine sundu.

kahrat.jpg

1 Ekimde Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıklaması üzerine İzmir’in tarım sektörünün temsilcileri hep birlikte açıklama yaptı: “Aziz Başkan yoksa kırsaldan oy beklemeyin” dedi. 

İzmir’deki üreticilerin tamamına yakınından bu açıklamaya destek geldi. “Aziz Kocaoğlu Türkiye’ye örnek bir İzmir Modeli yarattı ve bu modeli tamamlamadan gitmemeli” dedi tüm tarım temsilcileri.

Tire’nin köylerindeki üreticiler şu değerlendirmelerde bulundu: “Neden Kocaoğlu olmazsa biz de yokuz” diyorsunuz?

Hüseyin ŞEN (Kırtepe): 2008’de sütümüzü dereye döküyorduk, tefeciye borçtan kıvranıyorduk. Şehire göçüp hamallık yapmak için iş arıyorduk. Aziz Başkan köyümüzü ziyaret etti. “Arkanızdayım, hayvancılığı bırakmayın köyünüzde yaşayın” dedi. Sözünü de tuttu. 1 hayvana yem alacak param yoktu şimdi 5 hayvanımla torunumu okutuyorum. Ziraat mühendisi olacak inşallah, işimizi büyütecek.

Adi Yörük (Kırtepe) : Tarlamızda yetiştirdiğimiz ürünü hale götürene kadar rezil oluyordu. Tazecik mahsulü götürene kadar zebil edip satamayıp döndüğümüz çok oldu. Aziz Başkan’a gittik, bütün üretim yollarımızı yaptı. Şimdi otoban gibi oldu yollarımız. Artık en yüksek fiyatı verene satıyoruz.

kirtepe.jpg

Hikmet İmre (Işıklı) : 2 yıl üst üste ürünümüz para etmedi, patates ektik olmadı tarlada kaldı. Bırak para kazanmayı tarlayı da borçlarımızı ödemek için sattık. Belediyenin koyun dağıttığını duydum. 5 tane koyun verdiler gözüm gibi baktım. Yenisini aldım şimdi 25 tane oldu. Seneye 50 tane yapacağım.

hikmet-imre-isikli.jpg

Fahrettin Baysal (Kahrat) : Tüccarlar her dönem “Kriz var, alıcı yok” deyip sütümüzü bırakırdı. “Yem almazsan sütünü almam” derdi. Yemi istediği fiyattan yazardı. Aziz Başkan kooperatifi güçlendirdi aynı zamanda biz güçlendik. Geçen yıl ocak ayında “Ülkede süt krizi var” dediler, korktuk. Bizim fiyatlar hiç düşmedi. Bayındır’da 90 kuruşa süt satamadılar, biz 1.30 liradan sattık. Hem yemimiz, mazotumuz, gübremiz kapımıza kadar geliyor. Kooperatif güçlü olmasa halimiz perişan olurdu. Kooperatif de Belediye’yle çalıştığı için güçlü.

İzmir’in köylüleri ortak bir mesaj veriyor “Aziz Başkan bize değer verdi, yaşamamızı sağladı. Biz de vefamızı göstereceğiz”

Aziz Kocaoğlu’nun tekrar aday olması İzmir çiftçisinin yeniden umutlanmasını sağlarken, tarım sektörü temsilcileri ise Türkiye’ye örnek bu model devam ettirilip daha da önemli sonuçlar alınacağını ve Türk Tarımının İzmir Modeliyle ihracat yapar hale geleceğini bildirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.