Kocaoğlu’nun Şekeri!

Kocaoğlu’nun Şekeri!

Arif Çayan yazdı...

Sinirlenme: Duygularını ve davranışlarını denetleyemeyecek duruma gelmek, öfkelenmek, kızmak.

Sinirlenmenin de belirli üç temel sebebi vardır.

Birincisi fiziksel sebep:

Sebepsiz yere sinirlenip hemen her şeye parlıyorsanız, Çok çabuk yorulup, sık sık tatlı yeme ihtiyacı mı duyuyorsanız Bütün bunların nedeni kan şekerinizin düşüklüğü olabilir.

İkincisi Ruhsal Sebep:

Sinirli bir ruh hali ilk olarak kişinin sağlığına zarar vermektedir. Bunun yanında sağlıklı karar verme mekanizmasının bozulmasını sağlar. Kişiler sinirlendiklerinde tamamen duygularıyla hareket etmeye başlar. Bu kişilere zarar veren bir davranış şeklidir. Çünkü mantıklı, makul ve sonuçları iyi olacak kararlar genellikle sakin olunan ruh halinde alınmaktadır. 

Üçüncüsü Kişisel Yapı:

Kişilerin yapısı ani sinirlenmenin en önemli sebepleri arasındadır. Fevri olan kişilerde ani sinirlenme durumuna daha fazla rastlanır. Bu yapıdaki kişiler stres hormonuna daha çabuk yanıt verir. Bunların reseptörleri daha hassas olur. Tiroit hormonu yüksek olan kişilerde ani sinirlenme etkisi daha fazla olur. Yoğun sorumluluk alanlarda, aşırı yük altında olan kişilerde stres hormonu daha fazla salgılanır.

Yazının buraya kadarı, sinirlenmeyle ilgili bilimsel, kişisel ve ruhsal bilgilendirme.

Şimdi gelelim sinirlenmenin yazımıza konu olan güncel haline.

Önceki gün İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için son başkan Aziz Kocaoğlu ve seçilen yeni başkan Tunç Soyer’in arasındaki devir teslim töreni yapıldı.

Üç dönem üst üste İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak, İzmir’e iyi veya kötü hizmet etmiş olan Aziz Kocaoğlu’nun en belirgin özelliği çok çabuk sinirlenen bir başkan olmasıydı.

Aziz Kocaoğlu’nun İzmirlilere sorsanız, iki şeyi net söyler,  hesabını iyi bilir, sinirini hiç bilmez.

Nitekim devir teslim töreninde de Aziz Kocaoğlu bilindik sinir olma özelliğini gösterdi.

Bir şeylere kızdığını, suratının iki karış olduğunu görülen Aziz Kocaoğlu’nun bu gerginliğinin temel sebebinin, 15 yıl el üstünde tutulduğu örgüt tarafından hizaya sokulması olduğunu düşünüyorum.

Kişilerin tavırları veya sözlerine, ayrıntılara girerek başka şeyler aramak doğru olmaz.

Aday değilim derken, son gün Ankara’ya adeta koşa koşa giden yeniden adayım diyen Kocaoğlu’na örgüt içinden geçmiş olsun anlamına gelen mesajların artık sesli olarak verildiğini düşünmekte pek kâhinlik olmasa gerek.

‘İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak’ sloganlarından sonra ‘Aziz bey’ muamelesi yapılmasını 15 yıl değil, 15 gün sonra da olsa kimse kolay kolay kaldıramaz.

Kaldıramadığı için de, şekeri de çıkar, ruh hali de çöker, kişiliği de olumsuz etkilenir ve sinirlenir.

Bu hallerde doktorun önerisi, sık sık ve az az bir şeyler yiyerek şekeri dengede tutmak, doğa yürüyüşleriyle ruh halini gevşetmek en iyisidir.

Sayın Kocaoğlu, bundan sonraki hayatını sağlıklı yaşamak istiyorsa:

Az az sürekli yemeli, çok çok yürümeli!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.