Kocası tarafından darp edilen kadın yaşadıklarını anlattı

Kocası tarafından darp edilen kadın yaşadıklarını anlattı

Türk vatandaşlığının bulunmaması nedeniyle çocuklarının kendisinden alınma ihtimalinden korktuğunu için şiddete ses çıkartamadığını söyleyen Khadıjeh K., "Çocuklarımın önünde resmen beni öldürmeye teşebbüs etti." dedi.

Olay, geçtiğimiz günlerde Aliağa ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde işten eve gelen ve bir gün öncede eşini darp ettiği ileri sürülen T.Y. (27), biri 3 yaşında ve engelli diğeri ise 6 yaşındaki kızlarının gözlerini önünde İran uyruklu karısı Khadıjeh K. (25) şiddet uygulamaya başladı. Genç kadının can havliyle kendisini balkona atmasına rağmen devam eden şiddet olayına çiftin iki küçük kızı da şahit oldu. Bu esnada gözleri önünde anneleri darp edilen küçük kızların ağlama sesleri, mahallelinin dikkatini çekti.

Mahallelinin ihbarı üzerine olay yerine güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edilirken, bu esnada mahallenin tepkisiyle karşılaşan T.Y., bir süre sonra evden kaçmak istedi. Kaçmaya çalışan T.Y., vatandaşlar tarafından yakalanarak polis ekiplerine teslim edildi. Genç kadın ise sağlık ekiplerince ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Yaşanan korku dolu anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olayın sonrasında gözaltına alınan şüpheli T.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, hastanede tedavisi tamamlanan genç kadın da evine döndü.

“Çocuklarımın önünde resmen beni öldürmeye teşebbüs etti”

Yaşadığı şiddeti ve olay anlarını İhlas Haber Ajansı’na anlatan şiddet mağduru kadın Khadıjeh K., “Eşimle 6 senedir evliyim. Sürekli şiddet görüyorum. Eşim uyuşturucu ve alkol bağımlısı. Beni kolumdan, karnımdan ve bacaklarımda bıçakladı. Ben de İran vatandaşı olduğum için hep sustum. Çocuklarım benden alınmasın diye hep katlandım. Beni daha önce İran’a göndermişti. Ben ordayken çocuklarıma sahip çıkmadı. Çocuklarımı yurda verdiler, 6-7 ay orda kaldılar. Ben de çocuklarım için geri döndüm ve onunla barıştım. Çocuklarımı yurttan çıkarttım; ama yine şiddet görüyorum. Cumartesi günü yine uyuşturucu içmişti. Bıçağı eline aldı ve beni öldüreceğini söyledi. Çocuklarımın önünde beni darp etti. Ben de uyuşturucu etkisinde olduğu için bir şey yapamadım. Çocuklarımın önünde resmen beni öldürmeye teşebbüs etti. Komşularım yetiştiler, beni onun elinden kurtardılar” ifadelerini kullandı.

aw422359-03.jpg

Çocuklarının alınmasından korkuyor

Khadıjeh K., “Allah rızası için bana sahip çıksınlar. 6 senedir Türkiye’deyim. Çocuklarım annesiz kalmasın diye şiddete katlandım. Engelli kızımın hastanede tedavisinin yapılmasını istiyorum. Türk vatandaşlığını bana vermelerini istiyorum. Bana yardımcı olun. Türkiye Cumhuriyeti’ni de çok seviyorum" dedi.

“Şahıs aşağı kaçarken yakalayıp polise teslim ettik”

Olay anında genç kadına yardım etmek için koşan komşulardan M.D., “Bayanın yardım çığlıklarını duyduk. Mahalleli olarak yardım etmeye koştuk. Kapılar kapalı olduğu için içeri giriş yapamadık. O anda şahıs, bayanın kafasına sehpa ile vuruyordu. Biz onu gördükten sonra dış kapıya yüklendik ve güçlükle açtık. Şahıs aşağı kaçarken yakalayıp polise teslim ettik. Aynı olay bir gün önce de oldu. Yine bayanın imdat sesini duyup dışarı çıktım. Aynı şekilde yine bayana işkence yapıyordu. Balkondan bu şahsa bağırdım ve bütün mahalleli olarak yine tekrar olaya müdahale ettik” ifadelerini kullandı.

aw422359-06.jpg

Komşuları yardıma koştu

Bir başka komşu İ.G. ise “Bundan iki gün önce çığlık seslerini duyduğumda çocuk düştü sanmıştım. Daha sonra aşağıya indiğimizde şahıs evdeki kadını darp edip kaçmıştı. Bir sonraki gün tekrar geldi ve yine kadının yardım çığlıklarına dışarıya çıktık. Şahsın elindeki sehpayla kadının kafasına vurduğunu gördük. Kalabalık bir şekilde yukarıya çıktık ve o esnada da polisler geldi” diye konuştu.
Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ekipleri de söz konusu şiddetin yaşandığı eve gelerek bilgi aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.