Kocatürk Koleji’nde 23 Nisan Coşkusu

Kocatürk Koleji’nde 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusunu Kocatürk Koleji de yaşadı.

​İzmir'in ​birçok ilçesinde faaliyet gösteren Kocatürk Koleji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kemalpaşa ilçesinde coşku ile kutladı. Kutlama etkinliği başlamadan önce ulusal ve uluslar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları da verilirken, etkinlik boyunca da velilerin alışveriş yapabileceği bir festival düzenlendi. Festivalden elde edilen gelir Çocuk Esirgeme Kurumu ve Kemalpaşa Belediyesi Sosyal Market Derneği’ne bağışlandı. Kutlamaya Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürü Meliha Erdemir,  Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz da katıldı.
Tarihte tam bugün 97 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Millet Meclisi’nin açıldığını söyleyen Kocatürk Koleji Kemalpaşa Şubesi Okul Müdürü Gülay Engin, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk dünya tarihinde ilk kez çocuklara bir bayram hediye etti. Kutlu olsun” dedi.

“Evlatlarımızın en şanlı günü”

Anaokulundan orta öğretime kadar tüm öğrencilerin folklor, dans gösterileri sergilediği kutlamalarda öğrenciler büyük alkış topladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın şenliklerle festivallerle kutlanması gerektiğini ifade eden Engin, “Bugün güzel evlatlarımızın en şanlı günlerinden birini yaşıyoruz. Çok güzel bir şekilde yeteneklerini sergilediler. Hepimizin bayramı kutlu olsun” dedi.

Etkinliği düzenleyen herkese teşekkürlerini sunan Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya ise, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklarımızla ve ailelerimizle hep beraber kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprağa şehit düşmüş herkesi rahmetle anıyorum” diye konuştu.

“Kemalpaşa’nın yeri ayrı”

Kemalpaşa şubesinin Kocatürk Koleji için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyleyen Kocatürk Koleji Kurucusu Mustafa Kocatürk ise, “Çünkü Kocatürk Koleji buradan doğdu ve şuan bayrağı birçok ilçede dalgalanıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da coşku ile burada kutluyoruz. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Öğrencilerin sunduğu gösterilerin ardından veliler ve öğrenciler festival alanında keyifli dakikalar geçirdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.