Kodlarınızı düzenleyecek yapay zeka geliyor!

Kodlarınızı düzenleyecek yapay zeka geliyor!

Yapay zeka ile yapılabilenler, inanılmaz seviyelere ulaşmakta. Bugün Facebook tarafından duyurulan SapFix projesi, kod yazanlar için çok faydalı olacak.

Facebook mühendisleri, hata ayıklama üzerinde harcanan zamanı ciddi oranda düşürecek olan proje hakkında detaylı açıklamalar yaptı. SapFix, spesifik sorunları otomatik olarak tespit edip geliştiriciye çözüm öneriyor, bu sayede hata ayıklama üzerinde daha az vakit harcayarak yazılımınızı piyasaya çok daha hızlı şekilde sunabiliyorsunuz.

Proje, milyonlarca cihazın kullandığı Facebook’un android uygulaması üzerinde denendi ve aktif olarak kullanılmaya başlandı. Facebook uygulamasına daha stabil kodlar hazırlayan yazılım, bu bağlamda dünyanın ilk yapay zeka kullanan otomatik hata ayıklayıcısı olma ünvanına sahip.

Facebook, blog yazısında “Bu yazılımı yakın zamanda tüm dünya ile paylaşma düşüncesindeyiz. Yeni yazılımımızla hata ayıklama konusunda yeni bir çağ başlatacağız” dedi.

SapFix nasıl çalışıyor?

Tespit ettiği bugları, daha önce hazırlanmış bug havuzuyla kıyaslayıp, benzeri durumlarda diğer mühendislerin uygulamış olduğu çözümlere benzer yamalar oluşturuyor. Eğer daha önceden belirlenmiş çözümlerle sorunu çözemezse, uygulayacağı çözümü, sorunu çözene kadar projenize göre değiştirip tekrar tekrar deniyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.