‘Köfteci Yusuf’ hedef büyüttü

‘Köfteci Yusuf’ hedef büyüttü

İzmir Sanayici İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) düzenlediği Çarşamba Toplantıları’nın konuğu olan Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş, ülke genelinde 30 şubede hizmet verdiklerini belirtti.

Mehmet ÖZDOĞRU- İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) ayda bir düzenlediği geleneksel Çarşamba Toplantıları’nın konuğu, “Köfteci Yusuf” markasıyla tanınan Yusuf Akkaş oldu. Tepekule Kongre Merkezi’ndeki toplantıyı, İZSİAD üyelerinin yanı sıra Arkas CEO’su Önder Türkkanı, Dirinler Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dirin gibi İzmir iş dünyasının önde gelen isimleri de takip etti.

3 masa 12 sandalyeden köfte imparatorluğuna uzanan yol

Köfteci Yusuf şirketinin sahibi 37 yaşındaki Yusuf Akkaş, İznik’te dört masayla başladığı küçük dükkândan bugün nasıl Türkiye markası haline geldiğini anlattı. 1996 yılında kurulduklarını ve bugün “Türkiye’nin Avrupa standartlarındaki en büyük köfte fabrikası” olduklarını belirten Akkaş, “21 yıl önce İznik’te, içeride 4 masası olan, ön tarafına da 2 masa atılabilecek olan ufak bir dükkanda başladık bu işe. Şu an, Bursa, İzmir, Eskişehir, Yalova, Bilecik, Balıkesir, Kocaeli, Denizli, Aydın, Kırıkkale, Ankara ve İstanbul’da toplam 30 şubede, yaklaşık 7000 personelle hizmet veriyoruz. Köfteci Yusuf markasının yanı sıra DönerY, BurgerAge, Ciğerce ve Kamenta markalarımız da var” dedi.

İzmir’deki şubenin kendilerine cesaret verdiğini belirten Akkaş, “Şu an 29-30 şubemiz var. Bu yıl nasip olursa 7 şubemiz daha eklenecek. Allah’a şükür 7-8 bin kişiyi istihdam eden bir işimiz var misafirlerimiz sayesinde. Gelecek için ne düşünüyorsunuz derseniz, ben tepesi sınırı olmayan işler yapmak istiyorum. Bu iş bu kadardır, bu pazar bu kadardıra asla inanmıyorum. Bu iş dehşet büyüyebilir. Bizim bini bile geçebileceğimize inanıyorum. Hedeflerim böyle mi? Böyle. Nasip olursa 4-5 yıl sonra ilk 10’da olma ihtimalini kendimize hedef koyuyoruz. Biz belki yurt dışına da açılabiliriz” ifadelerini kullandı.

“Profesyonel destek alıyoruz”

İşlerinde hiçbir zaman ‘ciro’ hedefiyle çalışmadığını dile getiren Akkaş, “İyi bir ürünümüz var. Yurt dışına da açılabiliriz. Bunun için çalışıyoruz. Günde 150-200 dana, 600-700 kuzu işliyoruz. En iyi kaliteyi ve lezzeti sunuyoruz” dedi. İşlerin artık çok büyüdüğünü kaydeden Akkaş, “Ben iyi bir kasabım. İyi bir pişiriciyim. Otomobil kullanabilirim. Ama bu iş artık uçak oldu. Ben pilot değilim. Bu uçağı kullanamam. O nedenle artık profesyonellerden danışmanlık hizmeti alıyoruz” diye konuştu.

Başarılarının altında yatan en önemli nedenlerden birinin de müşterilerinin kendilerini sahiplenmeleri olduğunu belirten Akkaş, “Müşterilerimiz bize kefil oluyor. Onların hakkını en iyi şekilde vermemiz gerekiyor. İnsanlar bizde maaile yemek yiyebiliyor. Sonuçta ödeyeceği para onu ürkütmüyor. Çoğu yerde insanlar su içmeye bile çekiniyor. Herkese, ‘5 TL verdik, 15 TL’lik hizmet aldık’ dedirtmek istiyorum. Personelime inatla bunu anlatıyorum. Müşteriden değil, benden gitsin, ben zarar edeyim. Bir de misafirlerimizden, bize laflarını esirgememelerini, eleştiri yapmalarını özellikle istiyoruz. Ki yanlışımız varsa düzeltelim” dedi.Programın sonunda, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş’a plaket takdim etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum