Kökler ile Tomurcuklar Buluşuyor

Kökler ile Tomurcuklar Buluşuyor

İzmir’in Urla ilçesinde kurulan ve ''Her çocuk sanatçıdır'' sloganıyla yola çıkan İlkdördün Kültür ve Sanat Vakfı, farklı bir projeyi hayata geçiriyor. 

İzmir'in Urla ilçesinde kurulan İlkdördün Kültür ve Sanat Vakfı, sanatçılarla genç yetenekleri bir araya getiriyor.
Sanata eğilimi ve yeteneği olan ancak maddi durumu yeterli olmayan çocukların sanat yapması katkı sağlamayı amaçlayan vakıf, yaşayan ve desteğe ihtiyacı olan sanatçılara da ulaşarak onlara yaşamsal destek sağlamayı hedefliyor.Vakfın kurucuları arasında Süreyya Berfe, Gülnur Vural, Sırrı Cem Kasidecioğlu, Celal Çece, Öznur Vural bulunuyor.
 
"HER ÇOCUK SANATÇIDIR"
 
‘’Her çocuk sanatçıdır’’ inancıyla yola çıktıklarını belirten İlkdördün Kültür ve Sanat Vakfı kurucularından Gülnur Vural, ‘’Amacımız aramızda olan ama yalnız yaşayan sanatçılara sahip çıkmak, birikimlerini başta çocuklar olmak üzere toplumun her kesimiyle buluşturmak ve yaşayan sanatçıların yalnız kalmamalarını sağlamak, çalışmalarına yardımcı olmaktır. Yani hem sanatçılara destek oluyoruz hem de onların yaşamları boyunca elde ettikleri birikimleri, yetenekli gençlere aktarmalarına aracı olarak, yeni sanatçılar yetiştirmelerine olanak sağlıyoruz’’ dedi.
 Öte yandan kültür ve sanatın her alanında çalışmalar yaptıklarını belirten Vural, “Edebiyat, resim, müzik, seramik, heykel, tiyatro, sinema gibi alanlarda çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik eğitici, geliştirici, yaratıcı çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca Unutulmaya yüz tutmuş ulusal ve uluslararası kültürel, tarihsel değerleri ortaya çıkarıp daha çok tanınmaları, yaşamaları ve yarına kalabilmeleri için farklı projeler yürütüyoruz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.