Kokoreççilikten Avukatlığa

Kokoreççilikten Avukatlığa

Kokoreççilik yaparken hukuk fakültesini kazanan ve 6 ay sonra avukatlık cübbesini giyecek olan Nagihan Çelik, avukatlık stajını yaparken de babasına yardımcı oluyor.

Türkiye’de 5 Nisan Avukatlar Günü kutlanırken, babasıyla beraber kokoreççilik yaparken hukuk fakültesini kazanan ve 6 ay sonra avukatlık cübbesini giyecek olan Nagihan Çelik, avukatlık stajını yaparken de babasına yardımcı oluyor.

29790354_1680160585398520_2741142789386403840_n.jpg

Türkiye’de 5 Nisan Avukatlar Günü ve devamında Avukatlar Haftası, baroların ve avukatların kurucusu olduğu çeşitli hukuk sivil toplum örgütleri tarafından kutlanacak. Bir hafta süren etkinliklerde, hukuk ve hukukçuları üzerine seminerler, sergiler ve konferanslar düzünlenecek.

İzmir Barosu’nun geleceği olan stajyer avukatlardan Nagihan Çelik’in Avukatlar Günü ise tüm hukukçuların dışında geçiyor. Hukuk fakültesini okuduğu yıllarda da babasının açtığı kokokoreççi dükkanında çalışan ve babasına destek olan Nagihan Çelik, 6 ay sonra avukatlık cübbesini giyeceği günün heyecanını şimdiden yaşıyor.

Babasının önce seyyar sonra bir yer açarak kokoreççilik yaptığını, seyyar iken yanında olmadığını ama dükkan açtığında, garsonluk yaparak, servis yaparak destek olduğunu ve bundan da çok büyük keyif aldığını belirten Nagihan Çelik, “Avukatlık mı zor, kokoreççilik mi diye sorsalar, kokoreççilik derim. Çünkü saati yok. Sabahtan başlayıp, akşama kadar işinizin başında, ayakta ve sürekli hareket halinde olmanız gerekiyor. Ailemin değil, sülalemin tek hukukçuyum. Cübbemi giyeceğim günü benim kadar ailem de heyecanla bekliyor. Çalışarak başarılmayacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bunda en büyük örneğim ise babam. O sürekli çalışarak, ailesinin geçimini sağladı ve bizlerin geleceğini oluşturabilmesi için elinden geldiğince kaynak yarattı. “ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.