Kokusu bile baş ağrısını anında kesiyor!

Kokusu bile baş ağrısını anında kesiyor!

Oldukça sıra dışı bir görünüme sahip olan, faydaları ise saymakla bitmeyen yeni bir meyve çeşidini sizlere tanıtıyoruz: Ağaç kavunu. Ağaç kavununu daha önce hiç duymadıysanız hazır olun, sofralarınıza yeni bir tat ekleniyor.

Daha önce ağaç kavunu ismi meyveyi duydunuz ve denediyseniz oldukça şanslısınız. İnsan bedeni için oldukça faydalı bir meyve olmasının yanı sıra farklı görünümü ile de dikkat çeken ağaç kavununu artık sofralarınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz. Ağaç kavunu nedir, işte cevabı…
 

Ağaç kavunu nedir?

Kavuna benzer görüntüsü ve ağaçta yetişen bir meyve olması ile  dikkat çeken ağaç kavunu ismini bu özelliklerinden alıyor. Meyvenin oldukça sert olan kabuğu pürüzlü bir yapıya sahip olmasının yanı sıra oldukça girintili çıkıntılı bir yapıya da sahip. Halk arasında şadok ve polemo olarak da anılan ağaç kavununun meyve vermesi için dikildikten sonra 3 sene beklemek gerekiyor.
 

Ağaç kavunu faydaları

İnsan vücudu için çok yararlı bir meyve olan ağaç kavununun faydaları şu şekilde:
 

Kokusu bağ ağrısını anında kesiyor

Sadece kokusu bile baş ağrısına iyi gelen ve ağrıyı anında kesen ağaç kavunu erkeklerde de afrodizyak etkisi yaratıyor.
 

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Çok sayıda vitamini bünyesinde barındıran ağaç kavunu güçlü antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı, nezle gibi sağlık sorunlarına karşı vücudu koruyor.
 

Kalbi güçlendiriyor

Kalp ve damar rahatsızlıkları üzerinde olumlu etkileri bulunan ağaç kavunu kalp krizi riskini azaltarak kalbi koruyor.
 

Diş sağlığını koruyor

Kabukları ile ağız kokusunu önleyebileceğiniz bir meyve türü olan ağaç kavunu dişleri güçlendirerek korunmasını sağlıyor.
 

Kabızlığı önlüyor

Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde etkili olan ağaç kavunu isimli meyve kabızlığı önlüyor; mide bulantısı, hazımsızlık gibi sağlık sorunlarına da iyi geliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.