Kollarınız böyle görünüyorsa nedeni bu hastalık olabilir...

Kollarınız böyle görünüyorsa nedeni bu hastalık olabilir...

Dikkat! Kollardaki bu görüntünün nedeni bakın hangi hastalıkmış...

Cilt problemlerini önlemek artık çok daha kolay. Beslenme alışkanlıklarını üzerinde değişiklikler yaparak cilt problemlerinizi kolayca önleyebilirsiniz. Peki, bu nasıl olacak? Cilt problemlerinden kurtulmak için beslenme düzeninizde yapabileceğiniz değişikliklere gelin yakından göz atalım.


Cilt problemlerinin oluşmasında etkili olan faktörler arasında beslenme alışkanlıkları ilk sıralarda yer alıyor. Yeme alışkanlıklarınız üzerinde yapacağınız değişiklikler ile bu cilt problemlerini önlemeniz mümkün. Peki, bu değişiklikler neler olabilir? Cilt problemlerinden kurtulmanızı sağlayacak değişikliklere gelin birlikte göz atalım.
 

Prematüre cilt yaşlanması

Gıda: Düşük kalorili kraker ve çıtır ekmek

Neden: Düşük kalorili besinler kan seviyesini aniden çıkarır ve ani değişiklikler cildin erken kırışmasına yol açabilir. Bu durum cildin donuk ve kuru olmasına da neden olur.

Ne yapılır: Diyet ürünlerin büyük bir kısmı sadece aldatıcı bir etkiye sahiptir. Bu ürünler yerine gerçek yiyecekler ile beslenmeniz daha etkili olacaktır.,
 

Alında ve ciltte kırışıklıklar

Gıda: Şeker ve tatlandırıcılar

Neden: Özellikle alın bölgesinde esnekliğin kaybolmasına neden olan şeker ve tatlandırıcılar bu bölgede kırışıklıklara neden olabilir. Tatlandırıcılar da şeker ile aynı etkiye sahiptir.

Ne yapılır: En etkili doğal kolajenler arasında yer alan somon, hindi, maydanoz ve deniz yosunu tüketebilirsiniz.
 

Akne ve kızarıklık

Gıda: İnek sütü ve süt ürünleri

Neden: Yavru ineklerin büyümesinde etkili olan inek sütü insanlarda iltihapa neden olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre herkes için zararlı olan bu iltihaba karşı dikkatli olunmalı.

Ne yapılır: Daha önce akne vb. cilt sorunları ile karşılaşmadıysanız bunun sebebi alerjik olabilir. Alerjiye bağlı değilse süt tüketim miktarınızı azaltın ve iyot bakımından zengin olan besinlere yönelin.
 

Göz kapakları ve burunda belirgin damarlar

Gıda: Baharatlı yiyecekler

Neden: Baharatlı yiyecekler vücutta kan akışını hızlandırmasının yanı sıra metabolizmayı ve vücut sıcaklığını da arttırıcı etkiye sahiptir. Kan kılcal damarlardan daha hızlı aktığı için daha çok görünür bir hale gelir.

Ne yapılır: Kılcal damarlarınız daha belirgin bir hale geldiyse hayat tarzınızda bir takım değişiklikler yapmalısınız. Uyku düzeninizi değiştirmeli, diyet programınız üzerinde değişiklikler yapmalı ve stresi hayatınızdan uzak tutmalısınız.
 

Kirli bir cilt

Gıda: Meyve suları ve smoothie

Neden: Meyve ve sebzelerde yer alan lifin cildi temizleme görevi bulunuyor. Meyvenin suyu sıkıldığında ve smoothie yapıldığında lif oranında azalma meydana geldiği için cildinizin kendini temizleme özelliğinde de azalma meydana gelebilir.

Ne yapılır: Lif yönünden zengin olan fasulye, kepekli ekmek ve kuru meyve gibi gıdaları sıklıkla tüketmelisiniz.
 

Ciltte şişlik

Gıda: Hayvansal protein

Neden: Çok fazla hayvansal protein tüketimi yapmak metabolizmayı yavaşlatıyor ve hormonların üretimini düşürüyor. 

Ne yapılır: Cildin yenilenmesi için soya, salatalık, avokado, brokoli ve hindiba gibi ürünleri tüketebilirsiniz.
 

Cilt kuruluğu

Gıda: Kahve ve çay

Neden: Su yerine çay ve kahve tüketmek sıvı kaybına ve ciltte kuruluğa neden oluyor. 

Ne yapılır: Yapabileceğiniz en iyi şey su içmek. Vücudunuzun su dengesini korumak için suyun yanı sıra salatalık, kabak, yeşil salata, greyfurt ve domates salçası tüketimini arttırabilirsiniz.
 

Bonus - Kelatosis pilaris

Kelatosis pilaris olarak bilinen tavuk cildi görünüme neden olan en önemli etken gluten. Gluten intoleransı sorununuz olup olmadığını araştırarak bu zararsız cilt kusurunu tedavi edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.