KOLOMBİYA FESTİVALİ FİLM GÖSTERİMLERİ ve FOTOĞRAF SERGİSİ

KOLOMBİYA FESTİVALİ FİLM GÖSTERİMLERİ ve FOTOĞRAF SERGİSİ

Son dönemde yükselen Kolombiya sinemasından Türkiye'de vizyona girmemiş ödüllü filmler ve Nicolas Van Hemelryck'in ''Muhteşem Amazon'' fotoğraf sergisi İzmir Mimarlar Odası ev sahipliğinde , Kolombiya Büyükelçiliği işbirliği ile meraklılara sunulacaktır.

 

Hezarfen Film Galeri , Dünya sinema sahnesinde giderek daha önemli bir yer kaplayan  Kolombiya Sineması’ndan ödüllü örnekleri, sinema severler için  büyük ekranda izleme imkanını yaratıyor. Tüm filmler orijinal dillerinde olup,Türkçe alt yazılıdır ve giriş ücretsizdir.

Aynı zamanda fotoğraf sanatı meraklıları dünyaca ünlü fotoğrafçı, sinemacı ve mimar olan Nicholas Van Hemelryck’in Kolombiya, İspanya, A.B.D, Holanda, Hindistan, Nepal, Sri Lanka ve Butan turundan sonra İzmir’e ilk defa gelen ‘’Muhteşem Amazon’’ adlı fotoğraf sergisini de Izleyebilecekler.

18 Temmuz Salı saat 19:30 da Kolombiya Büyükelçisi katılımı ile film gösterimlerinin ve fotoğraf sergisinin açılış töreni gerçekleşecektir.  Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez’i konu alan ‘’GABO- Gerçeğin Büyüsü’’ filmi ile başlayacak olan  gösterimler ve fotoğraf sergisi 25 Temmuz tarihine kadar İzmir Mimarlar Odası’nda ( 1474 sokak Alsancak ) devam edecektir.

KOLOMBİYA FİLMLERİ GÖSTERİM PROGRAMI:

18 Temmuz Salı 20:30

20:30 Açılış Filmi GABO – Gerçeğin Büyüsü / Yönetmen : Justin WEBSTER

 

19 Temmuz Çarşamba

19:00  Kolombia: Vahşi Büyü / Yönetmen : Mike SLEE

21:00 Rüzgar Yolculukları /  Yönetmen : Ciro GUERRA

                                  

20 Temmuz  Perşembe

19:00  Toprağın Gölgesinde / Yönetmen : Cesar Augusto ACEVEDO

21:00 Yılanın Kucağında / Yönetmen : Ciro GUERRA

NICOLAS Van HEMELRYCK “ MUHTEŞEM AMAZON “ FOTOĞRAF SERGİSİ

Kolombiyalı bir mimar, fotoğrafçı ve film yapımcısı olan Nicolás Van Hemelryck, Andnes’in karlı zirvelerindeki Amazon nehri kaynağından Atlantik Okyanusu’ndaki deltasına beş ay bisiklet sürdü. Yolculuğu sırasında Kolombiyalı Amazon ormanının faunası, florası ve genel ambiyansı büyük bir resim gösteriyordu. Sergide, Amazon bio çeşitliliğinin yüceltilmesi, savunmanın çağrılması ve dünyadaki tüm tatlı su rezervinin beşinci bölümünü korumak için evrensel sorumluluğu teşvik eden bir bildiri olarak bu resimlerin bir seçimi sunuluyor; 200’den fazla kolları olan büyük Amazon nehri.

Amazon yağmur ormanları, dünyanın yüzeyinin yalnızca yüzde dört’ ünü kapsar, ancak bilinen tüm karasal bitki, hayvan ve böcek türlerinin üçte birini içerir. Kolombiya, dünyadaki kilometrelerce en yüksek biyolojik çeşitliliğe sahip ülke!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.