Kolon tümörüne kapalı müdahale

Kolon tümörüne kapalı müdahale

Uzmanlardan özel operasyon

Fethiye’de, üniversite hastanelerinde yapılan ve özel uzmanlık istenen başarılı operasyonlar yapılıyor. Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde bölgede ilk kez bağırsak tümörü kapalı yöntemle çıkarıldı. 66 yaşındaki Gülşen Üstün’e Genel Cerrahi Uzmanları Op.Dr. Barış Gürcü ve Op.Dr.İhsan Pekrü tarafından “kapalı kolon rezeksiyonu” yapılarak birkaç gün içinde iyileşmesi sağlandı.

66 yaşındaki Gülşen Üstün, halsizlik, yorgunluk ve kansızlık şikayeti ile hastaneye  başvurduktan sonra kalın bağırsakta kitle olduğunun tespit edildi. Kolon tümörü bulunan kapalı yöntemle çıkarıldıktan sonra, bağırsakları birleştirildi. Açık yönteme göre iyileşme süresinin oldukça hızlı olduğu kapalı ameliyattan sonra hasta hızlı bir iyileşme gösterdi. Operasyondan sonra ilk gün yürümeye başladı, 3 gün sonra ise sağlıklı bir şekide taburcu edildi.

Kolon kanserinde tedavi başarısını etkileyen en önemli faktörün cerrahinin kalitesi olduğunu ifade eden Op. Dr. Barış Gürcü, “Kalın bağırsak kanserleri, toplumda son dönemlerde sıklıkla görülüyor, bu tür vakalarda ilk yapılması gereken ilgili tümörün oturduğu kolon bölümünün çıkartılmasıdır. Bu ameliyatlar açık ve kapalı olarak yapılabiliyor. Kapalı ameliyatlar genelde safrakesesi, apandisit  ameliyatlarında çok sık kullanılıyor. Kalın bağırsak tümörlerinde kapalı operasyonlar büyük merkezlerde  uygulanmaya başlamıştı. Fethiye’de ilk defa uygulanan bu yöntem hastalarımıza  büyük avantajlar sağlıyor. Kapalı yöntemle hastanın ameliyat sonrası ağrısı çok az olmakla birlikte hastanede kalış süresi kısalıyor. Dolayısıyla hasta için çok konforlu” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.