Koltuk altınız böyle görünüyorsa dikkat!

Koltuk altınız böyle görünüyorsa dikkat!

İnsanlar, sağlıklı bir yaşama sahip olabilmek için ve olası bazı hastalıkları önlemek için kendilerine uygun bakım yapma gereksiniminin yavaş yavaş farkına varıyor.

Vücudumuzun bazı kısımlarına gereken bakımı yapıyoruz, fakat bazen küçük bölgeleri göz ardı ediyoruz. Koltuk altı gibi bu küçük kısımların önemini küçüksememek lazım…

Sizin için, koltukaltı bölgenizde görülen ve göz ardı etmemeniz gereken 6 problemi toparladık. 

Koku    

Koltukaltında olan ekşi koku gayet normal bir olaydır. Bu sorun, bazı bakteriler nedeniyle ortaya çıkar. Tabiki de bu sorunun çözümünü hepimiz biliyoruz. Bir duş almak ve sonrasında deodorant kullanmak. Fakat koltukaltınızda hala bir koku bulunuyorsa, bu bir sağlık problemi olabilir. 

Bu geçmeyen koku probleminin nedeni, hormonal bir sıkıntı veya tiroid disfonksiyonu olabilir.  Ve bu koku eğer çürük meyve veya oje kokusunu andırıyorsa probleminiz metabolizmanın şeker kaybından ortaya çıkan diyabetik ketoasidoz olabilir. 

Kaşıntı

Tıraş sonrasında yeni kılların çıkması nedeniyle oluşan bir kaşıntı yaşıyor olmanız gayet normal. Eğer kaşıntı hiç durmuyorsa bu da bazı problemlerin göstergesi olabilir.
    
Bu kaşıntı, cildinizi traş ettiğiniz makine, giydiğiniz kıyafet ve sıktığınız deodorantın içerdiği maddeler yüzünden tahrişe neden olabilir.  Kızarma ve ölü hücreler genellikle kaşıntıdan dolayı oluşur. Eğer bu sıkıntıları yaşıyorsanız mantar olabilme seçeneğiniz de var.  Doktora görünmenizi tavsiye ederiz. 

Döküntüler

Koltukaltı bölgesi, her zaman sıcak ve nemli olduğu için çeşitli maya enfeksiyonlarını üretmekte çok ısrarcı olabiliyor. Bir uzmana görünmeden çektiğiniz bu acının nedenini öğrenmek imkânsız.

 Kızarıklık, kaşıntı, cildinizde olan döküntüler gibi sorunları anlayabilmek için gideceğiniz adres tam olarak doktor olmalı. Bu tür cilt reaksiyonları giyim, iklim veya alerjilerden de kaynaklanabilir. 

Acı

Hiçbir nedeni olmadan ansızın beliren koltukaltı ağrıları doktora görünmeniz için önemli bir neden.  Bu acı, ağır cisimler taşıdıktan sonra veya zor bir egzersizin ardından ortaya çıkabilir. Eğer böyle bir nedeniniz varsa telaşlanmanıza gerek yok, yakında geçecektir.  Acı verici bu hisler uzun bir süre devam ederse doktora başvurmanız iyi olur.  

Çıkıntılar

Koltukaltındaki lenf düğümleri tamamen görünmezdir.  Fakat bir çıkıntı ve şişlik fark ettiyseniz, büyük ihtimalle lenf düğümleriniz, yeni ortaya çıkan bir enfeksiyon ile kendi başlarına savaşmaya çalışıyor demektir. Bu durum bir süre sonra normalleşecektir. 
     
Eğer bir hafta içerisinde kendi kendine geçmediğini fark ederseniz, o zaman ciddi bir sıkıntı olabilir. Çünkü lenf bezleri, ciddi bir enfeksiyon hatta bazen bir kanser problemi bile ortaya çıkartabilir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.