Koltuk altınıza sallama çay koyup 15 dakika bekletirseniz...

Koltuk altınıza sallama çay koyup 15 dakika bekletirseniz...

Poşet çayı koltuk altında 15 dakika boyunca bekletmenin bakın ne faydası varmış!

Birçok neden aşırı terlemeye neden olabilir. Özellikle yaz aylarında koltukaltının aşırı terlemesinden şikâyet ediyorsanız birazdan sizler için açıklayacağımız basit ve aynı zamanda etkili yöntemleri tercih edebilirsiniz. İşte ter kokusuna evde çözüm yöntemleri…


Terleme ile mücadele etmek için piyasada birçok ürün vardır. İyi pazarlanmaklardırlar, ancak çoğu zaman etkili değildirler. Birçok insanın sahip olduğu en büyük sorunlardan biri, vücudun birçok yerinde ter kokusunun fazla olmasıdır. 

Yüz, koltuk altlarında, ayaklarda veya vücudun diğer bölgelerinde olabilir. Bu durumla doğal yöntemlerle baş edebilmeniz için size etkili birkaç yöntem açıklıyoruz. İşte ter kokusuna evde çözüm yöntemleri…

Antibakteriyel jel

Koltukaltınızda aşırı terleme ve koku meydana geliyorsa antibakteriyel jeller tam size göre. Bu durumda, o anda banyo yapma veya koltuk altınızı yıkama fırsatınız yoksa koltuk altlarınıza biraz antibakteriyel jel sürmek bir seçenektir.

Çay poşetleri

Tanik asit aşırı terlemeye karşı oldukça etkilidir. Tanik asitin sıkılaştırıcı özellikleri ter bezlerini daraltır ve daha az terlemeyi sağlar. Ilık suda ıslatılmış çay poşetlerini 15 dk boyunca koltuk altınızda bekletebilirsiniz. 

Domates suyu

Domates suyu aşırı terlemeyi önleyen özel bir asit içermektedir. Ezilmiş buzlu domates suyundan her gün bir bardak içmek aşırı terlemenin önüne geçer.

Limon yöntemi

Temiz koltukaltını limonla 15 dk boyunca ovmak aşırı terlemenin önüne geçer.

Elma sirkesi

Suyla seyreltilmiş elma sirkesiyle koltukaltı bölgesini her gün silerseniz terlemeyi ve ter kokusunu önlemiş olursunuz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.