Komşu ‘Sakız'ı İzmir'de tanıttı

Komşu ‘Sakız'ı İzmir'de tanıttı

İzmir'den komşuya 1 ayda 7 bin vize.

Sakız Adası'nı tanıtmak için İzmir Ticaret Odası'na gelen Yunan heyeti, iki ülke arasında turizm ve ticaretin geliştirilmesini istedi. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, adalarda kapı vizesi verilmeye başlamasının sevindirici olduğunu söylerken, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argiro Papoulya da, "İzmir'de haziran sonunda yaklaşık 7 bin vizeye onay vermiş olacağız" dedi.

Mehmet ÖZDOĞRU - Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis ve Sakız Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yorgos Yorgullis başkanlığındaki Sakız Turizmciler Heyeti, Sakız Adası'nın bir turizm destinasyonu olarak tanıtımını yapmak ve yaz dönemi faaliyetleri hakkında bilgi vermek amacıyla İzmir Ticaret Odası’nda "Sakız Adası Tanıtım Toplantısı" düzenledi.  İTO Başkanı Ekrem Demirtaş başkanlığında gerçekleşen toplantıya ayrıca, Sakız Müzesi Müdürü Dimitris Gavalas, Sakız Bölge Valiliği Turizm Departmanı Sorumlusu Eleni Kostano, Sakız Belediyesi Turizm Sorumlusu Rena Pagoudi Damigou ile Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis de katıldı.

"Gelen giden turist 1 milyonu geçti"

İzmir'de dostlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "Tanrı bizleri bu coğrafyada birlikte yaşamaya mahkum etmiş. Önceliğimiz birlikte barış ve güven içinde yaşamak. Ama sadece bu yetmez; ticaret yapıp para kazanmak zorundayız. Yaşamak için yeni tesisler yapmak zorundayız. Bu nedenle bugün buradayız" dedi. Yunanistan'ın kapıda vize vermeye başlamasından duyduğu mutluluğu dile getiren Demirtaş, Başkonsolos Argiro Papoulya nezdinde Yunan hükümetine teşekkür etti. Demirtaş, "Kapıda vize uygulaması başladı, bu bizim için çok önemliydi. Özellikle tatillerde ve bayramlarda vize sorunu yaşıyorduk. Bir teşekkürümüz de Yunanistan Dış İşleri Bakan Yardımcısına. Türkiye; Rusya, İsrail ve Amerika ile birlikte şeref ülkesi ilan edildi. Böylece Türk vatandaşları esnaftan yüzde 20 indirimli alışveriş yapabilecek. Zaten aramızdaki gidiş ve gelişlerde turist sayısı 1 milyonu geçmişti. Umarım birlikte yapacağımız çalışmalarla bu sayı daha da büyür" diye konuştu.

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argiro Papoulya da, İzmir ve Ege insanının Sakız Adası'nı kendisinden bile iyi tanıdığını belirtti. İzmir'de Başkonsolosluk görevine 8 Nisan'da başladığını aktaran Papoulya, "O günden beri de Türk vatandaşlarının vize ihtiyacını karşılamak ve bu yoğunluğun altından kalkmak için haftanın 7 günü çalışıyoruz. Ama zamanında vize vermeyi başarıyoruz. Hesaplarımıza göre Haziran ayını 7 bin vizeyi aşarak tamamlayacağız. Diğer yandan kapıda vize uygulamasına tekrar geçtiğimiz için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ile bir süre önce bir araya gelip neler yapabileceklerini ele aldıklarını aktaran Papoulya, "Ege'nin iki kıyısında ticaretin gelişmesi için konuşup anlaştık. İzmir ve kıyıları ile Yunanistan kıyıları arasında ticaretin artması yönünde bir çalışma yapma kararı aldık. En kısa zamanda detaylarını ele alacağız" ifadelerini kullandı. Papoulya, iki ülke arasında turizm sektörü hariç 218 milyon dolarlık bir ticaret hacminin olduğunu vurguladı. Ticaret hedeflerini de kaydeden Papoulya, "Önümüzdeki 3 yılda bu ticaret rakamını 2 katına çıkarmak bizim yeni hedefimiz" dedi. Türkiye'den her yıl binlerce Türk'ün Sakız Adası'nı ziyaret ettiğini söyleyen Papoulya, "Geçen yıl 11 Temmuz'da açtığımız Sakız Müzesi'nde ise teoriden, uygulamaya ve kullanım alanlarına kadar Sakız ile ilgili her türlü detayı bulabilirsiniz. Bunun yanında adanın tarihi, kalesi, mağaraları, dalış alanları, bisiklet turları ile farklı deneyimler yaşayabilirsiniz" diye konuştu. Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis ise belediye olarak işbirliğin geliştirilmesi için gereken her türlü gayreti gösterip işadamlarının yanında olacağını vurguladı.

Çeşme-Sakız 30 dakika

Sakız Bölge Valiliği Turizm Departmanı Sorumlusu Eleni Kostano, Sakız Adası'nda yapılabileceklerle ilgili şu bilgileri verdi: "Ada, Çeşme'ye 3.5 mil uzaklıkta ve yaklaşık 30 dakikalık bir yolculukta adaya geçilebiliyor. Sakız'dan ayrıca her gün Midilli'ye; diğer adalara ise haftada 3 kez seferler düzenleniyor. Atina ve Selanik'e de hem uçak hem gemi seferleri bulunuyor. Sakız adasında gelenler; güneyde eğlence mekanlarında eğlenip sokaklarında dolaşabilir. Sakız adası yemekleri için de eğitimler veriliyor. Bisiklet turlarıyla ada gezilebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.