Komşu ülkeler eğitim için bir araya geldi

Komşu ülkeler eğitim için bir araya geldi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa proje gerçekleştiren Giritli öğretmenler İzmir’de buluştu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde hayata geçirilen ve Girit Eğitim Müdürlüğü bölgesel ortaklığı ile “Bir Eğitim Aracı Olarak Görsel Öğretim ve Dijital Öykü Anlatımı” projesi çalışmaları başladı.


  Erasmus projesi olarak hazırlanan proje çalışmalarında Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık projesi olarak yürütülmekte olup iki komşu ülkenin proje ortaklığının 2015/2018 eğitim öğretim yılları arasında devam edeceği belirtildi.

img_9159-copy.jpg
Eğitimde görsel eğitim ve dijital öykü anlatımı için Türkiye’ye ziyarette bulunan Giritli öğretmenler ve eğitim yetkilileri İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından misafir edildi.


İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen kabulde konuşan Yahşi, iki komşu ülkenin eğitimdeki iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitimin evrenselliğinin önemini vurguladı.


Ülkemizdeki eğitim sistemi hakkında bilgi veren Yahşi, Giritli öğretmenlerle sohbet ederek fikir alışverişinde bulundu.
Proje çalışmaları içerisinde Öğretmen Eğitim Hareketliliği, Ulus Ötesi Proje Toplantısı ve konferans çalışmaları da yer almaktadır.


Öğrenciler eğlenerek öğrenecek…


Visi-Teaching; öğretmenlerin ders konularını dijital-görsel materyaller kullanarak işlemesi ile öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini ve bilgiyi kalıcı hale getirmesini sağlayan bir öğretim modeli olmakla birlikte; görsel öğrenmenin en etkin alanlarından biri "görsel ve dijital hikâye anlatım” yolu.


Eğitimde kültürler arası uygulama


Visi Teaching Modeli; öğrencilerin temel ve çapraz becerilerini geliştirmekte,  okul eğitimini performas arttırıcı bir hale dönüştürerek, öğretmen ile öğrenci arasında pozitif bağlar kurmayı sağlamakta, görüntülerle iletişim önermekte, yaratıcı düşünceyi desteklemekte, görsel veriler aracılığıyla alınan bilgilerin açık uçlu olması sebebiyle öğrencilerin yaratıcılığını, benlik ve kimlik duygularını geliştirmekte, kültürler arasında evrensel, görsel bir dil oluşturmaktadır.
İki ülke arasında uygulanan proje sonunda ise Visi-e-Rehber, örnek Visi-Dersleri, Visi- oyunlar ve görsel öğrenme raporu yayımlanacak. Fikri çıktılar; açık eğitim kaynağı olarak Visi-e-Platform’da öğretmenlerin kullanımına sunulacaktır.


Beş gün boyunca İzmir’de konaklayarak eğitim çalışmalarında bulunacak olan Giritli yirmi iki öğretmen, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi’ye misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek Türkiye’yi çok sevdiklerini belirttiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.