Komşu Yunanistan’a Seyahat Planınızı Yaparken Hayatınızı Kolaylaştıracak Bilgiler

Komşu Yunanistan’a Seyahat Planınızı Yaparken Hayatınızı Kolaylaştıracak Bilgiler

Misafirperver ve güler yüzlü insanları, buram buram tarih kokan atmosferi, denize çıkan Arnavut kaldırımlı sokakları ile Yunanistan rüya gibi bir ülke.

Misafirperver ve güler yüzlü insanları, buram buram tarih kokan atmosferi, denize çıkan Arnavut kaldırımlı sokakları ile Yunanistan rüya gibi bir ülke. Yol uzak değil belki ama Yunanistan’da yaşayacağınız deneyim bambaşka… Yüz yıllarca ortak kaderi paylaştığımız bu güzel ülkede tatil boyunca sizi hem şaşırtacak hem kendine hayran bırakacak hem de keyifle zaman geçirmenizi sağlayacak pek çok olanak var. Yunanistan’da bir ömür unutamayacağınız bir tatil yapmak istiyorsanız http://www.ytur.net/ gibi güvenilir adreslerin hazırladığı avantajlı tur olanaklarını mutlaka incelemenizi öneririz. Ama öncesinde güzel bir Yunanistan tatili için bilmeniz gerekenler… Kemerleri bağlayın, hazırsanız başlıyoruz!

Yunanistan Tatili için Vize Hazırlıkları

Yunanistan’da keyifli bir tatil yapma hayaliniz varsa sizlere birkaç ufak tavsiyemiz olacak. Öncelikle Yunanistan’ın ülkemiz vatandaşlarından Schengen vizesi istediğini unutmamalısınız. Bunun için gerekli işlemlerinizi Yunanistan turu için hazırlıklara başlar başlamaz aradan çıkarmalısınız.

Yunanistan’a Gitmeden Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Bir ülkede tatil yapmak aslında yeni bir kültürü derinlemesine keşfetmek demek. Her ne kadar yüzyıllarca aynı kaderi paylaşmış komşu iki ülke olsak da Yunanistan tatili yaparken hayrete düşmemeniz için bilmeniz gereken birkaç ufak ayrıntı var . Yunanistan siesta tatilinin verildiği ülkelerden biri. Bu nedenle resmi çalışma saatleri 07.00 ile 14.00 arasında. 17.00’ye kadar geçen sürede ise Yunanlar bir kısa molaya çıkıyor. Ortalıkta kimseyi görmezseniz şaşırmayın. Ayrıca pazar günleri de Yunanistan’da tam anlamıyla tatil diyebiliriz. Yani çoğu yer kapalı oluyor ve hizmet vermiyor.

Yunanistan turu için yola çıkmadan bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri ülkede kullanılan para biriminin euro olduğu. “E biz bunu zaten biliyoruz” dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak kritik olan nokta şu ki özellikle ülkenin kuzey kesiminde kredi kartı kullanımı oldukça az. Bununla birlikte döviz bürosu bulmakta da zorlanabileceğinizi başından belirtelim. Elbette bankalar döviz bozuyor ancak burada da komisyon oranları biraz fazla. Dolayısıyla Yunanistan’a gitmeden üzerinizde yeterli miktarda nakit para olduğundan emin olmanızı öneririz. Ayrıca ATM kartınızı ne olursa olsun yanınızdan ayırmayın. Bunun dışında bilmenizin tatilinizi kolaylaştıracağını düşündüğümüz birkaç ufak ayrıntı ise şöyle;

İngilizce biliyorsanız Yunanistan’da iletişim problemi yaşamazsınız.

Yunanistan’da deniz tatili yapmak istiyorsanız plajlarda cankurtaran sayısının bir hayli az olduğu konusunda uyaralım. Çok iyi yüzme bilmiyorsanız derinlere açılmayın.

Yunan Adalarını ziyaret edecekseniz feribot biletlerinizi almayı son ana bırakmayın.

Ülkemiz insanı gibi Yunanların da oldukça misafirperver ve cana yakın bir halk olduğunu söyleyebiliriz.

Komşuya Gitmişken Buraları Kesinlikle Görmelisiniz

Yunanistan’ın kesinlikle bir turizm cenneti olduğunu söylesek sizleri kandırmış olmayız. Nasıl bir tatil hayal ediyor olursanız olun, Yunanistan’da beklentinizin çok üzerinde zaman geçirebileceğinizin garantisini veririz. Eşsiz doğal güzellikleri ile kalbimizi ilk bakışta çalmayı başaran Yunan Adalarına yaz aylarında giderseniz deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabilir, hareketli gece hayatının derinliklerine dalıp doyasıya eğlenebilir ve olağanüstü lezzetleri tadabilirsiniz. Ana karada kalacaksanız da insanlık tarihinin en uzak noktalarına ışık tutan zengin kültürel bir mirasa şahit olabilir, tarihi atmosferi ile sizleri bir anda etkisi altına alacak şehirleri adım adım keşfedebilirsiniz. Özellikle Atina turları sırasında görecekleriniz başta olmak üzere Selanik’ten Kavala’ya, Dedeağaç’tan Parga’ya kadar uzanan eşsiz bir hazine ülke topraklarında sizi bekliyor olacak.

Yunanistan’da Kültür-Sanat Tutkunlarını Baştan Çıkaracak Mekânlar

Yunanistan daha önce de dediğimiz gibi kültürel anlamda eşsiz bir destinasyon. Yalnızca UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası ilan edilen 18 farklı bölgeye ev sahipliği yapmakta. İşte onlardan bazıları;

Apollo Epicurius Tapınağı

Delfi Arkeolojik Sit Alanı

Atina Akropolisi

Rodos Orta Çağ Şehri

Meteora

Epidauros'taki Asklepios Tapınağı

Selanik'in Erken Hristiyan ve Bizans Anıtları

Müze gezerek yeni şeyler keşfetmekten hoşlanıyorsanız da Yunanistan sizin için tam anlamıyla biçilmiş bir kaftan. Özellikle burada diğer ülkelere nazaran çok daha fazla arkeoloji müzesi bulabilirsiniz. Mutlaka gezmenizi önereceğimiz müzelerden bazıları ise şöyle;

Selanik Atatürk Evi Müzesi

Kandiye Heraklion Arkeoloji Müzesi

Pire Arkeoloji Müzesi

Atina Savaş Müzesi

Selanik Bizans Kültürü Müzesi

Deniz-Kum-Güneş Üçlüsünün Tadını Çıkarmak İsteyenlere Tavsiyeler

“Ben deniz tatili yapmak istiyorum” diyorsanız Yunanistan’a bayılacaksınız. Denize çıkan mavi beyaz badanalı evlerin arasında uzanan Arnavut kaldırımlı sokaklar Yunanistan’ın dört bir yanında sizleri bekliyor. Geleneksel dokusunu kaybetmemiş huzurlu sahil kasabaları ya da eğlencenin sabahlara kadar durmaksızın devam ettiği beach clubları bu güzel ülkede bulabilirsiniz. İşte yaz tatilinde Yunanistan’da olmalıyım dedirtecek destinasyonlar;

Balos

Agios Prokopios

Paradise Beach

Elafonisi

Voidokoilia Plajı

Porto Katsiki

Sarakiniko

Myrtos

YUNANİSTAN’A NE ZAMAN GİDİLİR?

Bu sevimli mi sevimli komşu ülkeye gitmek için en doğru zamanı düşünüyorsanız, o konuda da sizlere yardımcı olabiliriz. Yunanistan coğrafi konumu nedeniyle aslında bizim çok da yabancı olmadığımız Akdeniz iklimine sahip bir ülke. Bu nedenle kış ayları hava ılık olsa da yağışın fazla olduğunu söyleyebiliriz. Yaz ayları ise Yunanistan’da hafif hafif esen rüzgar nefes aldırsa da sıcak geçiyor. Dolayısıyla Yunanistan turuna çıkmak istiyorsanız tercihinizi nisan ve haziran ayları arasındaki süreçten yana kullanabilirsiniz. Bununla beraber eylül ve ekim aylarında da Yunanistan tatil için oldukça elverişli koşullara sahiptir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.