Komşudan Konak'a İade-i Ziyaret

Komşudan Konak'a İade-i Ziyaret

Pilea-Hortiatis’in Belediye Başkanı Ignatius Kaitezidis, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret etti.

Yunanistan’ın Selanik şehrinin merkez ilçesi Pilea-Hortiatis’in Belediye Başkanı Ignatius Kaitezidis, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret etti. 2014 yılının 10 Kasım’ında Atatürk’ü doğduğu evde anmak için belediye meclis üyeleriyle birlikte Selanik’e giden Pekdaş’ı makamında ağırlayan Kaitezidis, iki yıl aranın ardından bu kez iade-i ziyarette bulundu.

72e5eb91-f8f6-4877-aad8-6cd676d7f735

Eşi Agapi ve Belediye Meclis Başkanı Michalis Geranis’in eşlik ettiği görüşmede Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk ilişkilerine katkı koyacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Yaklaşık bir saat süren ziyarette Başkan Pekdaş, iki belediye arasındaki ilişkileri güçlendirmek için yeni ve farklı pencereler açma hazır olduklarını söyledi. İzmir’in binlerce yıllık geçmişe sahip kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Pekdaş, kurulacak dostluk köprüsüyle, tarihin biriktirdiği bu zenginlikleri daha çok kişinin görmesini sağlayacaklarını dile getirerek, “Kardeşliğimizin ve dostluğumuzun güçlenerek sürmesini diliyoruz” dedi.

SÜT VEREN MERYEM’İ ZİYARET ETTİLER

Konuk Belediye Başkanı Ignatius Kaitezidis ise İzmir’de kaldıkları süre boyunca çok iyi ağırlandıklarını, özellikle cumartesi günü Konak Belediyesi’nin Yunanistan’ın Midilli Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Barış ve Dostluk Konseri’ni izlemekten büyük keyif aldıklarını söyledi. İzmir’e yakın zamanda bir kez daha gelmeyi planladığını da söyleyen Kaitezidis, ziyaret sonunda Başkan Pekdaş’a üzerinde Yunanistan’daki Artemis Tapınağı’nın duvar süslemelerinden bir kesitin yer aldığı taş plaka armağan etti. Başkan Pekdaş ise, konuk Başkan Kaitezidis ve Meclis Başkanı Geranis’e İzmir’in simgesi Saat Kulesi’nin minyatürünü, Bayan Kaitezidis’e ise Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde kurs gören kadınların ürettiği el emeği ürünlerden oluşan hediyeler verdi. Konuk heyet daha sonra Konak Belediyesi’nin Kent Tarihi Birimi görevlileri eşliğinde Süt Veren Meryem Evi olarak da bilinen Agora’daki tünelli evi gezdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.