''Komşunun Işığı'' Fotoğraf Sergisi Yoğun İlgi Gördü

''Komşunun Işığı'' Fotoğraf Sergisi Yoğun İlgi Gördü

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, Türkiye ve Yunanistan'dan 4 fotoğraf derneğinin işbirliğiyle 'Komşunun Işığı' adlı fotoğraf sergisi açıldı. Bergama Belediyesi tarafından kısa bir süre önce restorasyonu tamamlanan Bergama Yabest Sinagogu'nda açılan sergi topl

Her iki ülke arasında dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla açılan fotoğraf sergisi Bergama Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Bergama Amatör Fotoğraf Derneği (BEAFSAD), İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD), Sakız Fotoğraf Kulübü (CPC) ve Midilli Fotoğraf Derneği (FEM) işbirliğinde gerçekleşti. Açılış törenine Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, CHP İlçe Başkanı Ayşe Demirci Şimşek, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Sakız Adası, Midilli Adası ve İzmir'den çok sayıda fotoğrafçı  katıldı.

 

Bergama Belediyesi Kent Orkestrası'nın mini konseriyle yapılan açılış töreninde konuşan Bergama Amatör Fotoğraf Derneği (BEAFSAD) Başkanı Levent Karacaoğlu; "Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Bu serginin ortaya çıkış fikri, 2011 yılında Bergama Amatör Fotoğraf Derneği ile Midilli Fotoğraf Derneği'nin bir araya gelmesiyle oluştu. Daha sonra dört dernek bir araya geldik. Her dernekten 25 fotoğraf seçtik. Toplamda 100 fotoğraf ile bu sergiyi gerçekleştirdik. Fotoğraf sanatına yaptığı katkıdan dolayı Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

TEMASIYLA, ADIYLA ÇOK ANLAMLI BİR SERGİ

 

Karacaoğlu'nun konuşması ardından söz alan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Bugün burada karşıdan gelen çok özel konuklarımız var. Teması ve adı çok anlamlı bir sergi bu. Biz sizlerle komşuyuz. Ortak bir geçmişimiz var. Öykümüz var. Bizim çocuklarımızın da ortak bir geleceği olacak. Bu gelecek ortak etkinliklerimizle dostluk içinde taçlanmaya devam edecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Gönenç konuşmasında, başka bir programı olduğu için sergiye katılamayan Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia'nın selam mesajını da iletti.

 

Konuşmaların ardından BEAFSAD Başkanı Levent Karacaoğlu, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği yönetim Kurulu Üyesi Koray Kutlu'ya, Sakız Fotoğraf Kulübü Başkanı Yannis Voulgaris'e ve Midilli Fotoğraf Derneği Başkanı Stratis Tsoulellis'e birer teşekkür belgesi verdi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise dernek başkanlarına birer plaket takdim etti. Ödül töreninin ardından Bergama Belediyesi Kılıç Kalkan ekibinin gösterileri ise ilgiyle izlendi.

"Komşunun Işığı" adlı fotoğraf sergisi, 30 Mayıs'ta başlayacak olan 80.Uluslararası Bergama Kermesi süresince saat 10.00- 19.00 arasında gezilebilecek. Ayrıca 2 Temmuz'da Sakız Adası'nda, 20 Ağustos'ta Midilli'de ve 8 Eylül'de İzmir'de açılacak.

7619e389-63b8-45ea-913f-e9d3991c9ec8

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.