KÖMÜRDEN KURTUL, GELECEĞİ KURTAR !

KÖMÜRDEN KURTUL, GELECEĞİ KURTAR !

“Kömürden Kurtul Geleceği Kurtar” sloganıyla 15 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak büyük etkinliğin buluşma noktası Foça’nın Ilıpınar köyü olacak. Katılımcıları taşıyan araçlar, İzmir-Çanakkale yolu üzerinde, Foça sapağından girerek 8 kilometre ilerideki Ilı

Foça’dan katılacaklar için, Foça Pazar Yeri’nden saat 11.00’de, Yeni Foça Karadut Kafe önünden saat 11.00’de, Bağarası Pazar Yeri’nden saat 11.15’de ve Gerenköy köy meydanından 11.30’da araç kaldırılacaktır. Yeni Foça’dan hareket edecek olan araç, Kozbeyli ve Yeniköy’e de uğrayacak.

Kömür, tüm Dünya’yı, şimdiyi ve geleceği tehdit ediyor

Türkiye, kömüre her yıl milyonlarca lira teşvik, pek çok yasal ve finansal imtiyaz sağlıyor. Kirli sanayi tesislerinin hepsi kömür ile besleniyor. Kirli enerji kaynağından çıkan kirliliğin havamıza, suyumuza, toprağımıza karışmasına göz yumuluyor. Bozulan sağlık ve kısalan yaşamlara bedel biçmek mümkün değil elbette.

Ayrıca, Türkiye’de planlanan yaklaşık 80 yeni termik santral projesi hayata geçtiği takdirde durum daha da vahim olacak.Artık yeter! Kömür başta olmak üzere fosil yakıtları merkeze alarak refah toplumuna ulaşmanın mümkün olmadığının bizler de Dünya’nın geri kalanı gibi farkındayız.

 

Fosil yakıt çağı bitti: Dönüşümü başlatmanın şimdi tam sırası!

 

İklim değişikliğinin sebep olduğu, gittikçe daha sık tanık olduğumuz afetler, fosil yakıtlara dayalı ekonominin mevcut biçimiyle artık sürdürülemeyeceğini açıkça ortaya koyuyor.Bu yüzden, 4-15 Mayıs tarihleri arasında 5 kıtadan 13 ülkede yaşamı savunan milyonların bir araya geleceği fosil yakıt karşıtı harekete, zehir solumaya mahkûm edilmek istenen, mevcut sanayi ve enerji kirliliğine ek olarak 4 yeni termik santral projesinin planlandığı Aliağa için ses veriyoruz. 15 Mayıs’ta fosil yakıtlardan kurtulmuş başka bir Türkiye, başka bir dünya mümkün demek için Aliağa için, Foça’nın Ilıpınar köyünde bir araya geliyoruz!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.