Konak Belediye Başkan Adayı idi; şimdi FETÖ'den aranıyor!

Konak Belediye Başkan Adayı idi; şimdi FETÖ'den aranıyor!

Yerel seçimlerde başkan adayı olmuştu; terör örgütüne üye olma suçundan aranıyor!

Ali İhsan ÇİFTÇİ - 2014 yılında gerçekleşen Yerel Seçimlerde İzmir'in Konak ilçesinden bağımsız aday olan Avukat Mehmet Şener Özterzi hakkında FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olma şüphesiyle gözaltı kararı çıktı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Okan Bato tarafından hakkında yakalama kararı çıkan Özterzi'nin adresinde bulunmadığı bilgisi edinildi. Öte yandan Özterzi dışında 24 avukat hakkında daha gözaltı kararı çıktı.

msmdygaic16082016.jpg

Operasyonda gözaltına alınan "İzmir'deki avukat yapılanması"nın başında yer aldığı ileri sürülen Ali Aksoy ile avukatlar Eren Sarak, Fatih Hakan Güvenç, Haldun Sonyürek, Mehmet Öztürk, Muzaffer Uzlaş, Muhammed Işık, Mehmet Arif Demir ve İsmail Sarı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir avukat savcılık ifadesinin ardından, diğer 2 avukat ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adreslerinde bulunamayan Mehmet Şener Özterzi, İsmail Hakkı Küçük, Sedat Kaçmaz, İsmet Ünsal, Yusuf Pınar, Çetin Öker, İbrahim Çankaya, Mahmut Sekdur, Muzaffer Akyol, Mehmet Alan, Resul Tunçkır, Berkant Ayok ve Levent Kaya hakkında mahkemece yakalama kararı çıkartıldı.

Gözaltına alınan ve haklarında yakalama kararı çıkartılan şüphelilerin, İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik açılan davalardaki sanıkların da avukatlığını yaptığı tespit edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.